Please fill this field
Petros KOKKALIS Petros KOKKALIS
Petros KOKKALIS

Klub zastupnika Ujedinjene europske ljevice i Nordijske zelene ljevice

Član

Grčka - Coalition of the Radical Left (Grčka)

Datum rođenja : ,

Obrazloženja glasovanja (napisan.) Petros KOKKALIS

Zastupnici mogu podnijeti pisana obrazloženja glasovanja na plenarnoj sjednici. Članak 194. Poslovnika

Dodjela slotova u zračnim lukama Zajednice: zajednička pravila EL

26-03-2020

Όπως είπε ο Πρόεδρος Σασόλι, η αντιμετώπιση της πανδημίας —που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος— είναι ταυτόχρονα η ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια πράσινη και πιο δίκαιη κοινωνία. Η ευθυγράμμιση όλων των πολιτικών και η εστίασή τους στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας είναι η κρίσιμη πρόκληση. Όπως είναι παράλογο να συνεχίζουμε την επιδότηση ορυκτών καυσίμων, έτσι είναι παράλογο να υποχρεώνουμε αεροπλάνα να πετάνε άδεια παράγοντας άχρηστες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν με τον υπάρχοντα κανονισμό, ενώ περνάμε μια τόσο μεγάλη κρίση. Τα περιττά κόστη πλήττουν σοβαρά τον τομέα.
Χρειαζόμαστε αποφασιστικότητα και ευελιξία.

Posebne mjere za mobilizaciju ulaganja u zdravstvene sustave država članica i u druge sektore njihovih gospodarstava kao odgovor na izbijanje covida-19 (Investicijska inicijativa kao odgovor na koronavirus) EL

26-03-2020

Η κινητοποίηση των επενδύσεων στον τομέα της δημόσιας υγείας θα βοηθήσει στον πρωταρχικό στόχο της διάσωσης ζωών και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 αλλά και στην προετοιμασία για την οικονομική ανάκαμψη. Η κρίση αποκάλυψε με τραγικό τρόπο τις αδυναμίες των συστημάτων υγείας λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών που ίσχυσαν στο παρελθόν, ήρθε η ώρα όμως να το αντιμετωπίσουμε με διαφορετική προσέγγιση και αλληλεγγύη και να επενδύσουμε στο βιώσιμο και αποτελεσματικό μέλλον των δημόσιων συστημάτων υγείας, αλλά και της διάσωσης της οικονομίας την επόμενη μέρα.

Financijska pomoć državama članicama i zemljama koje pregovaraju o pristupanju Uniji ozbiljno pogođenima izvanrednim stanjem velikih razmjera u području javnog zdravlja EL

26-03-2020

Με τη σημερινή θετική μας ψήφο δίνουμε τη δυνατότητα στα κράτη μέλη και στις χώρες που διαπραγματεύονται την ένταξή τους να λαμβάνουν έκτακτη οικονομική βοήθεια από το Ταμείο Αλληλεγγύης, μιας και ουσιαστικά εγκρίναμε την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του έτσι ώστε να περιλαμβάνει και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία. Είναι δική μας ευθύνη να συμβάλουμε άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Prigovor u skladu s člankom 111.: popis projekata od zajedničkog interesa Unije (B9-0091/2020) EL

12-02-2020

Με την Πράσινη Συμφωνία η ΕΕ βάζει τα θεμέλια για έναν νέο προσανατολισμό με παγκόσμια εμβέλεια. Αυτός συνίσταται σε δια νόμου μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα το 2050 και αναπροσανατολισμό των κοινοτικών πόρων σε προγράμματα και έργα που υποστηρίζουν τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Συνεπώς, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για τη χρηματοδότηση των ορυκτών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού αερίου, που είναι καύσιμο αυστηρά μεταβατικού μόνο χαρακτήρα. Ο κανονισμός για τα PCI εκδόθηκε όταν ακόμα δεν υπήρχε η Συμφωνία των Παρισίων, ούτε η Πράσινη Συμφωνία, αλλά ούτε είχε κηρυχτεί έκτακτη κλιματική ανάγκη. Η σημερινή αντίρρηση σηματοδοτεί την άρνηση στην κατασκευή νέων έργων υποδομών φυσικού αερίου και στις επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, καθώς και τον κίνδυνο εγκλωβισμού της οικονομίας σε υποδομές που θα καταστούν σχολάζουσες περιουσίες, όπως το κάρβουνο. Αντίθετα, πρέπει να χρηματοδοτηθούν έργα που υποστηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έξυπνα δίκτυα και την ηλεκτρική διασύνδεση για μεταφορά και αποθήκευση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Δεν ζητά την άμεση κατάργηση όλων των έργων φυσικού αερίου, ιδίως των χωρών του Νότου όπου υπολείπεται η ολοκλήρωσή τους, αλλά την επανεξέτασή τους με βάση τα νέα επιστημονικά και πολιτικά δεδομένα. Στη νέα εποχή τα λόγια πρέπει να στηρίζονται με έργα και πόρους.

Europski zeleni plan (RC-B9-0040/2020, B9-0040/2020, B9-0041/2020, B9-0042/2020, B9-0043/2020, B9-0044/2020, B9-0045/2020, B9-0046/2020) EL

15-01-2020

Η κλιματική κρίση δεν ανήκει στο μέλλον αλλά στο παρόν. Η Αριστερά οφείλει να αντισταθεί στην κοινωνικοποίηση του κόστους μετάβασης σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών και της ιδιωτικοποίησης της προστιθέμενης αξίας των νέων τεχνολογιών. Η Αριστερά οφείλει να οδηγεί τη μετάβαση σ’ έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Η Αριστερά οφείλει να επιμείνει στον δίκαιο επιμερισμό του κόστους προσαρμογής της Ευρώπης στις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής, γεγονός που θέτει μια νέα διάσταση στον αγώνα για σύγκλιση μεταξύ Βορρά και Νότου. Όπως πάντα, η Αριστερά πρέπει να δώσει κατεύθυνση, όραμα και ελπίδα, υπογραμμίζοντας ότι η κρίση είναι συστημική, και να απαιτήσει δημόσιες επενδύσεις στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος. Είναι σαφές ότι έχουμε μπροστά μας μια μάχη δίχως αύριο, και ότι δεν αρκεί να έχουμε δίκιο· πρέπει να φέρουμε και αποτελέσματα. Καθώς η επιστήμη είναι σαφής και η νέα γενιά στον καλό αγώνα, η δουλειά μας δεν είναι να δημιουργούμε αδιέξοδα αλλά να ανοίγουμε δρόμους. Η Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε θετική ψήφο στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, θεωρώντας ότι, παρά τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες του, ανοίγει έναν θετικό δρόμο. Η Αριστερά οφείλει να ηγείται στη δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στην πιο σημαντική πολιτική πρόκληση της γενιάς μας.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg