Please fill this field
Daniel BUDA Daniel BUDA
Daniel BUDA

Gruppo del Partito popolare europeo (Democratici cristiani)

Membro

Romania - Partidul Naţional Liberal (Romania)

Data di nascita : , Com. Românași

Home Daniel BUDA

Vicepresidente

AGRI
Commissione per l'agricoltura e lo sviluppo rurale

Membro

ANIT
Commissione d'inchiesta sulla protezione degli animali durante il trasporto
DMER
Delegazione per le relazioni con il Mercosur
DLAT
Delegazione all'Assemblea parlamentare euro-latinoamericana

Membro sostituto

REGI
Commissione per lo sviluppo regionale
JURI
Commissione giuridica

Ultime attività

Decisione di autorizzare la Francia a concludere un accordo internazionale relativo al tunnel sotto la Manica (C9-0211/2020) RO

08-10-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Tratatul dintre Franța și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord privind construirea și exploatarea de către concesionari privați a unei legături fixe pe sub Canalul Mânecii din 1986 a instituit o comisie interguvernamentală pentru supravegherea tuturor aspectelor referitoare la construirea și exploatarea legăturii fixe pe sub Canalul Mânecii.
Până la încheierea perioadei de tranziție instituite prin Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din Uniunea Europeană și din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, comisia interguvernamentală este autoritatea națională de siguranță competentă pentru legătura fixă pe sub Canalul Mânecii.
Pentru a asigura exploatarea sigură și eficientă a legăturii fixe pe sub Canalul Mânecii, trebuie să existe o singură autoritate de siguranță responsabilă care să aplice același set de norme pentru întreaga infrastructură.
Am votat în favoarea acestui raport deoarece scopul prezentei propuneri este de a împuternici Franța să negocieze un acord internațional cu Regatul Unit, pentru a asigura exploatarea sigură și eficientă a legăturii fixe pe sub Canalul Mânecii după Brexit.

Produzione biologica: data di applicazione e altre date (C9-0286/2020) RO

08-10-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Regulamentul (UE) 2018/848 adoptat la 30 mai 2018, instituie un nou cadru de reglementare pentru a asigura buna funcționare a pieței interne în ceea ce privește producția ecologică.
Recenta adoptare a Strategiei „De la fermă la consumator” identifică producția ecologică drept una dintre modalitățile de îndeplinire a cerințelor de creare a unui sistem alimentar durabil.
Pandemia de COVID-19 a creat circumstanțe extraordinare care impun adaptarea sectorului ecologic în ceea ce privește producția, comercializarea, controalele și comerțul internațional, care nu ar fi putut fi anticipată în mod rezonabil în momentul adoptării acestui Regulamentul.
Aceste circumstanțe extraordinare au un impact semnificativ asupra mai multor domenii vizate de Regulamentul (UE) 2018/848 și, prin urmare, este foarte probabil ca statele membre și operatorii din domeniul producției ecologice să nu fie în măsură să asigure implementarea și aplicarea corespunzătoare a regulamentului respectiv începând de la 1 ianuarie 2021.
Am votat în favoarea acestui raport considerand că în vederea asigurării bunei funcționări a pieței interne și pentru a se oferi securitate juridică tuturor operatorilor din domeniul producției ecologice, precum și pentru a se evita eventualele perturbări ale pieței, este necesar ca data aplicării anumitor dispoziții ale Regulamentului (UE) 2018/848 să fie amânată cu un an.

Daniel BUDA
Daniel BUDA

Sul NEWSHUB del PE

@EU_Commission proposed standards for setting adequate minimum #wages across the 27-nation bloc to reduce wage #inequality and in-work #poverty. https://t.co/mCd3FCSLtY 

According to the #Minister of #Health, Nelu Tataru, a first installment of the new coronavirus #vaccine could arrive in #Romania at the end of December. The medical staff will be #immunized first.

Prime Minister Ludovic Orban and his #French counterpart Jean Castex signed a new, updated, #ambitious roadmap, which #aims to strengthen #cooperation in the economic field, defense, energy, infrastructure, agriculture, communications and culture. https://t.co/LvTdnEuaIq 

Per contattarci

Bruxelles

Strasbourg