Please fill this field
Mohammed CHAHIM Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

Gruppo dell'Alleanza progressista di Socialisti e Democratici al Parlamento Europeo

Membro

Paesi Bassi - Partij van de Arbeid (Paesi Bassi)

Data di nascita : , Fes

Home Mohammed CHAHIM

Vicepresidente

ANIT
Commissione d'inchiesta sulla protezione degli animali durante il trasporto

Membro

ENVI
Commissione per l'ambiente, la sanità pubblica e la sicurezza alimentare
D-IN
Delegazione per le relazioni con l'India

Membro sostituto

ITRE
Commissione per l'industria, la ricerca e l'energia
DARP
Delegazione per le relazioni con la penisola arabica

Ultime attività

Strategia dell'UE in materia di sanità pubblica dopo la crisi della COVID-19 (seguito della discussione) NL

08-07-2020 P9_CRE-PROV(2020)07-08(1-184-0000)
Contributi alle discussioni in Aula

Introduzione di misure specifiche per rispondere alla crisi della Covid-19 NL

17-04-2020
Dichiarazioni di voto scritte

Mensen moeten centraal staan in de strijd tegen het coronavirus en de gevolgen daarvan. Dat vindt de PvdA terug in deze resolutie. Mede daarom stemmen wij voor.
Maar er is meer. Het Parlement heeft vastgelegd dat het geld dat vrijkomt ten goede moet komen aan diverse sectoren, bevolkingsgroepen en regio’s, inclusief de overzeese Koninkrijksdelen. De lijn van de PvdA dat steunmaatregelen niet mogen worden gebruikt voor bonussen of betaling van dividend aan aandeelhouders is overgenomen. Daarentegen komt er juist financiële steun voor werknemers die gedeeltelijk werkloos raken en blijft de Green Deal prioriteit. Ook staan wij samen sterker bij het produceren en verspreiden van medische apparatuur, vaccins en medicijnen.
Het is essentieel dat landen erkennen dat zij in deze crisis afhankelijk zijn van elkaar: daarom ondersteunen wij voorstellen, zoals de herstelobligaties. Ook hebben wij gezien dat lidstaten, zoals Hongarije deze crisis aanwenden om de democratie uit te hollen. Voor ons is dat volstrekt onacceptabel. Wij zijn verheugd dat schuldenverlichting voor ontwikkelingslanden onderdeel is van deze resolutie.
Tot slot is er nadrukkelijk aandacht voor de meest kwetsbaren, zoals vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld. Zij verdienen altijd onze steun, crisis of niet.

Mohammed CHAHIM
Mohammed CHAHIM

Sul NEWSHUB del PE

Ook hierom heel belangrijk dat er een nieuwe belastingcommissie @EP_Taxation komt in het Europees Parlement met @paultang als voorzitter. https://t.co/3tgzKqfMO9 

RT @Tijmen22: 'Er is absoluut plek voor goede belastingadviseurs, maar grote delen van deze sector hebben enkel als doel inkomsten voor onze schatkist te minimaliseren,’ @paultang 💪 Goed interview, juiste strijd👇 https://t.co/qwdjGmo3ds 

Per contattarci

Bruxelles

Strasbourg