Veuillez remplir ce champ
Csaba MOLNÁR Csaba MOLNÁR
Csaba MOLNÁR

Eiropas Parlamenta sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa

Loceklis

Ungārija - Demokratikus Koalíció (Ungārija)

Dzimšanas gads : , Csorna

Sākums Csaba MOLNÁR

Loceklis

ECON
Ekonomikas un monetārā komiteja
DASE
Delegācija attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstīm un ar Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju (ASEAN)

Aizstājējs

ITRE
Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komiteja
D-US
Delegācija attiecībām ar Amerikas Savienotajām Valstīm

Deputāta darbība pēdējā laikā

Koordinēta Eiropas rīcība saistībā ar COVID-19 uzliesmojumu (debates) HU

26-03-2020 P9_CRE-PROV(2020)03-26(1-097-0000)
Plenārsēdes debašu dokumenti

Laika nišu piešķiršana Kopienas lidostās: kopīgi noteikumi HU

26-03-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

A COVID-19 világjárvány minden szakpolitikai területre kihatással van, köztük a légi közlekedésre is. A jelenleg érvényben lévő szabályozás szerint annak érdekében, hogy a légi fuvarozók a következő naptári évben is megtarthassák előnyeiket, a részükre kiosztott résidők legalább 80%-át fel kell használniuk az aktuális évben. Tekintettel arra, hogy a vírus elterjedése 2020 eleje óta világszerte a légi forgalom jelentős visszaeséséhez vezetett, az Európai Bizottság a Parlament elé terjesztett javaslatában a repülőtéri résidőkre vonatkozó szabályozás felfüggesztését javasolja a légitársaságok támogatása érdekében. A javaslat elfogadása nélkül a légitársaságok arra kényszerülnének, hogy üres járatokat indítsanak, ami hatalmas mértékű, elfogadhatatlan környezetszennyezést jelentene. Az Európai Unió a szolidaritás példaképe, melyet ez az intézkedés is alátámaszt, így szavazatommal természetesen támogattam a törvényjavaslat elfogadását.

Īpaši pasākumi, kas nepieciešami, lai piesaistītu investīcijas dalībvalstu veselības aprūpes sistēmās un citos to ekonomikas sektoros, reaģējot uz Covid-19 uzliesmojumu (Investīciju iniciatīva reaģēšanai uz koronavīrusu) HU

26-03-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

A koronavírus hatalmas terhet ró az Európai Unió tagállamaira, így a Bizottság javaslatában 37 milliárd eurót kíván átcsoportosítani az egészségügyi és a gazdasági vészhelyzet kezelésére. A dokumentum célja, hogy a 2020-ban a strukturális és kohéziós alapokba vissza nem fizettetett összegeket a tagállamok a COVID-19 járványhoz kapcsolódó beruházások felgyorsítására használhassák fel. Magyarországon is kiemelt szükség van a megfelelő védelem és az elérhető egészségügyi eszközök számának növelésére, amit ezen gazdasági eszköz révén biztosítani lehetne. Az Európai Unió tehát bizonyította, hogy válsághelyzetben is képes cselekedni, hogy segítsen tagállamainak a válság túléléséhez, az alkalmazás mikéntje már a tagállamok kormányain múlik. Ennek megfelelően támogattam a javaslatot.

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg

Pasta adrese

  • European Parliament
    JAN 3Q

    1047 Bruxelles