Please fill this field
Karen MELCHIOR Karen MELCHIOR
Karen MELCHIOR

“Renew Europe”

Locekle

Dānija - Det Radikale Venstre (Dānija)

Dzimšanas gads : , Gentofte

Sākums Karen MELCHIOR

Locekle

JURI
Juridiskā komiteja
FEMM
Sieviešu tiesību un dzimumu līdztiesības komiteja
DSCA
Delegācija ES un Armēnijas parlamentārās partnerības komitejā, ES un Azerbaidžānas parlamentārās sadarbības komitejā un ES un Gruzijas parlamentārās asociācijas komitejā
DEPA
Delegācija Euronest parlamentārajā asamblejā

Aizstājēja

IMCO
Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komiteja
DASE
Delegācija attiecībām ar Dienvidaustrumāzijas valstīm un ar Dienvidaustrumāzijas valstu asociāciju (ASEAN)

Deputāta darbība pēdējā laikā

Protesti pret rasismu pēc Džordža Floida nāves (B9-0194/2020, B9-0195/2020, B9-0196/2020, B9-0197/2020) DA

19-06-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Racisme er ikke kun et amerikansk problem. Knapt hver tredje europæer med afrikansk herkomst har oplevet racisme på egen krop indenfor de sidste fem år. Derfor er kampen for lige rettigheder under sloganet Black Lives Matter også relevant i Europa. Det er vigtigt, at Europa-Parlamentet erklærer sin uforbeholdne støtte til minoriteters ret til ligeværd og lige rettigheder. For det er desværre ikke givet i dag. Derfor støttede jeg resolutionen, som utvetydigt erklærer, at “Black Lives Matter”.
Resolutionen opfordrer indtrængende EU’s medlemslande til at øge mangfoldigheden i politistyrkerne og opfordrer EU-kommissionen til at antiracistiske initiativer ind i den flerårige finansielle ramme (MFF).
Jeg mener, at resolutionen burde have indeholdt en række yderligere punkter. Resolutionen burde nævne , at brugen af position, der kan medføre kvælning, som førte til George Floyds død, er i strid med grundlæggende menneskerettigheder, samt udtrykke bekymring for den øgede militarisering af politistyrkers udstyr, særligt i USA, men det ses også som tendens i Europa. På samme måde kunne jeg også have ønsket mig, at resolutionen fremhævede de udfordringer og den strukturelle vold, som sorte transkvinder står ansigt.

ES stratēģija invaliditātes jomā pēc 2020. gada (B9-0123/2020) DA

18-06-2020
Rakstiski balsojumu skaidrojumi

Jeg støttede den samlede resolutionen om EU’s handicapstrategi efter 2020. Med resolutionen sender Europa-Parlamentet et stærkt signal om at EU’s værdier om ligeværd og lige rettigheder også inkluderer handicappedes rettigheder. Jeg støttede at beholde den indledende sagsfremstilling, der henviser til, at handicap er en social konstruktion. Den blev desværre forkastet.
Jeg synes, det er vigtigt at understrege, at personer med handicap er kun handicappede såfremt vi ikke indrettet samfundet sådan, at de kan deltage i samfundets normale liv på lige fod med andre ved at fjerne barrierer herfor gennem hjælpemidler og assistance. Denne forkastede indledende sagsfremstilling understregede endvidere vigtigheden af ikke at forveksle handicap pga samfundets indretning med funktionsnedsættelse.
At give personer med handicap de bedste mulighed for at klare sig på lige fod med personer med kroppe, der efterlever samfundets socialt konstruerede standarder, indebærer at være opmærksom på, hvordan vi italesætter ‘handicap’ som begreb. Derfor beklager jeg, at denne indledende sagsfremstilling blev forkastet.

Karen MELCHIOR
Karen MELCHIOR

Vietnē “EP Newshub”

The latest På vej mod et bedre EU! https://t.co/GxL9s085U8  Thanks to @simonjhix

RT @Embedsvaerft: Thulesen Dahl hænger Dansk Folkeparti ud på sociale medier: Sender Martin Henriksen ud med endnu en lortesag - På vej mod #spærregrænsebommen #dkpol https://t.co/n6sdU6sZAA 

RT @RenewEurope: Strategy for #energy storage: "Energy Storage will be the essential requirement for the transition to a #decarbonised economy based on #renewable energy sources. As wind or solar energy will not always be available in the quantities needed, we will need to store energy“@dieGamon https://t.co/gOkONzxJdc 

Kontakti

Bruxelles

Strasbourg