Please fill this field
Predrag Fred MATIĆ Predrag Fred MATIĆ
Predrag Fred MATIĆ

Fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten in het Europees Parlement

Lid

Kroatië - Socijaldemokratska partija Hrvatske (Kroatië)

Geboortedatum : , Pozega

Home Predrag Fred MATIĆ

Lid

PECH
Commissie visserij
CULT
Commissie cultuur en onderwijs
DARP
Delegatie voor de betrekkingen met het Arabisch schiereiland

Plaatsvervanger

FEMM
Commissie vrouwenrechten en gendergelijkheid
D-ME
Delegatie in het Parlementair Stabilisatie- en Associatiecomité EU-Montenegro

Laatste activiteiten

ADVIES inzake het verslag over de uitvoering van de nationale strategieën voor integratie van de Roma: bestrijding van een negatieve houding jegens personen met een Roma-achtergrond in Europa

23-06-2020 CULT_AD(2020)648518 PE648.518v02-00 CULT
Opinions - as shadow rapporteur
Peter POLLÁK

De heropening van de vervolging van de premier van Tsjechië vanwege het misbruik van EU-fondsen en mogelijke belangenconflicten (B9-0192/2020) HR

19-06-2020
Schriftelijke stemverklaringen

Zastupnik Matić pozdravlja ponovno pokretanje kaznene istrage protiv češkog premijera u pogledu njegova sudjelovanja u projektu „Rodino gnijezdo” i vjeruje da će nacionalni pravosudni sustav nastaviti provoditi taj postupak neovisno i bez ikakvog političkog utjecaja.
Potrebno je osuditi bilo kakve potencijalne situacije sukoba interesa koje bi mogle ugroziti izvršenje proračuna EU-a i potkopati povjerenje građana EU-a u ispravno upravljanje novcem poreznih obveznika u EU-u.
Zastupnik Matić poziva Komisiju da se pobrine za primjenu politike nulte tolerancije prema sukobima interesa, da osigura brz povrat potencijalno nepravilno isplaćenih subvencija uz istodobno poštovanje vladavine prava.

Bankenunie - jaarverslag 2019 (A9-0026/2020 - Pedro Marques) HR

19-06-2020
Schriftelijke stemverklaringen

Zastupnik Matić svjestan je da je bankarska unija jedno od ključnih dostignuća EU-a još od financijske krize 2008. godine.
Unija je uspjela osigurati siguran i otporan financijski i bankarski sektor za ulaganje u realnu ekonomiju, a pri tome ostvariti visoku razinu zaštite za građane od propasti banaka i financijskih tvrtki.
Matić smatra ključnim omogućavanje pravilnog i učinkovitog funkcioniranja jedinstvenog nadzornog i sanacijskog okvira i zbog toga je glasao za ovo izvješće.

Predrag Fred MATIĆ
Predrag Fred MATIĆ

op EP NEWSHUB

Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a osobito onima koji su glas dali RESTART koaliciji i meni osobno. Nažalost, rezultati nisu kakve smo priželjkivali, ali poštujemo volju građana i građanki. Čestitke izbornim pobjednicima.

Baš je dobro što smo si dobri. Koliko bi tek lagao o meni da nismo. https://t.co/C6dEuY6QLs 

U nedjelju izlazimo na birališta i dajemo glas onima za koje vjerujemo da će učiniti nešto za našu zemlju. Hrvatska treba novi početak,a njega jamči Restart koalicije. Nema nedodirljivih,izađi i promijeni! Glasaj za Restart koaliciju, a u V. izbornoj jedinici za listu broj 12! ✊ https://t.co/veCvljFUTk 

Contact

Bruxelles

Strasbourg