Eugen TOMAC Eugen TOMAC
Eugen TOMAC

Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat)

Membru

România - Partidul Mișcarea Populară (România)

Data nașterii : , Ismail

Prima pagină Eugen TOMAC

Membru

EMPL
Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale
DROI
Subcomisia pentru drepturile omului
DSCA
Delegația la Comisia parlamentară de parteneriat UE-Armenia, la Comisia parlamentară de cooperare UE-Azerbaidjan și la Comisia parlamentară de asociere UE-Georgia
DEPA
Delegația la Adunarea Parlamentară Euronest

Activități recente

Răpirile internaționale și pe plan intern de către unul dintre părinți ale copiilor din UE în Japonia (B9-0205/2020)

08-07-2020
Explicații scrise ale votului

Numărul de cazuri nerezolvate de răpire a copilului de către unul dintre părinți, în care unul dintre părinți este cetățean al UE, iar celălalt este cetățean japonez este alarmant. De asemenea, drepturile de acces sau de vizită ale părinților de care este separat copilul sunt foarte limitate sau inexistente în Japonia.
Este important ca în viața unui copil să fie prezenți ambii părinți, chiar dacă aceștia sunt separați, iar lipsirea unui copil de contactul cu un părinte este un atac grav atât la adresa drepturilor copilului, cât și la ale părintelui.
Prin această rezoluție, pe care am susținut-o în plenul Parlamentului European, se solicită Japoniei să respecte aceste drepturi, obligație consacrată și în Convenția de la Haga din 1980 asupra aspectelor civile ale răpirii internaționale de copii, din 25 octombrie 1980, a cărei parte este și Japonia. Se propune, de asemenea, și crearea unei platforme europene de sprijin și de informare ușor de utilizat de către cetățeni pentru a oferi asistență părinților aflați în litigii familiale transfrontaliere.

Drepturile persoanelor cu dizabilități intelectuale în cadrul crizei COVID-19 (B9-0204/2020)

08-07-2020
Explicații scrise ale votului

Pandemia de COVID-19 a afectat cu precadere categorii de persoane vulnerabile, care au, prin urmare, nevoie de mai multa protectie.
Am votat aceasta rezolutie în plenul Parlamentului European cu gandul de sustine si de a proteja categoria persoanelor cu dizabilități intelectuale care nu au acces la tratamentele lor de sănătate obișnuite. Acestea au fost lipsite de asistența personală în perioadele de carantină, aspect care s-a agravat prin închiderea structurilor care oferă ajutor acestora și familiilor lor.
Prin rezoluție, se solicită Comisiei Europene să elaboreze o strategie globală pentru dizabilități post-2020, care să aibă la bază lecțiile învățate în contextul crizei COVID-19, prin mobilizarea de investiții și resurse esențiale care să garanteze continuitatea serviciilor de asistență pentru persoanele care au nevoie de aceasta.

Contact

Bruxelles

Strasbourg