Mihai TUDOSE Mihai TUDOSE
Mihai TUDOSE

Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European

Membru

România - Partidul Social Democrat (România)

Data nașterii : , Braila

Prima pagină Mihai TUDOSE

Membru

INTA
Comisia pentru comerț internațional
AFCO
Comisia pentru afaceri constituționale
D-MD
Delegația la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova

Membru supleant

ECON
Comisia pentru afaceri economice și monetare
ITRE
Comisia pentru industrie, cercetare și energie
D-MK
Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Macedonia de Nord

Activități recente

Concluziile reuniunii extraordinare a Consiliului European din 17-21 iulie 2020 (B9-0229/2020)

23-07-2020
Explicații scrise ale votului

. – Semnalul politic dat de Consiliu pentru acordul bugetar european este binevenit, dar prețul economic al compromisului trebuie ajustat conform intereselor cetățenilor europeni, așa cum sunt reflectate în rezoluția Parlamentului European, pe care o susțin.
Acordul în cadrul Consiliului a fost posibil datorită unor cedări importante în fața lacomilor Europei, care-și spun ipocrit „frugali”: mai puține subvenții și mai multe împrumuturi, precum și tăieri substanțiale ale bugetelor unor programe importante (Orizont Europa, InvestEU, Fondul pentru Tranziție Justă, Programul UE pentru Sănătate, Fondul European de Apărare, Facilitatea Europeană pentru Pace, Erasmus etc). Aceste amputări bugetare vor periclita redresarea economică și vor avea impact asupra cetățenilor Uniunii – în cazul românilor, în special în ceea ce privește tranziția energetică și dezvoltarea rurală.
Este pentru prima dată când UE se îndreaptă spre un buget finanțat printr-un împrumut comun, în termeni mult mai avantajoși decât pot obține unele state membre. Dar trebuie definite încă de acum condițiile de rambursare și să fie create, în acest scop, noi surse de venit direct pentru UE.
Sper că negocierea Parlament-Președinția germană a Consiliului UE, pornind de la aceste baze, să ducă la un acord rapid și mai ambițios, pe măsura provocării pandemice și a nevoilor cetățenilor.

Pachetul Mobilitate I

09-07-2020 E-004093/2020 Comisia
Întrebări scrise

Contact

Bruxelles

Strasbourg