Veuillez remplir ce champ
György HÖLVÉNYI György HÖLVÉNYI
György HÖLVÉNYI

Poslanska skupina Evropske ljudske stranke (Krščanskih demokratov)

Član

Madžarska - Kereszténydemokrata Néppárt (Madžarska)

Datum rojstva : ,

Domov György HÖLVÉNYI

Član

DEVE
Odbor za razvoj
DROI
Pododbor za človekove pravice
DACP
Delegacija pri skupni parlamentarni skupščini AKP-EU

Namestnik

DARP
Delegacija za odnose z Arabskim polotokom
D-IR
Delegacija za odnose z Iranom

Nedavne dejavnosti

Nova celovita strategija EU za Afriko (razprava) HU

11-02-2020 P9_CRE-PROV(2020)02-11(2-310-2500)
Prispevki k plenarnim razpravam

Letno poročilo za leto 2018 o človekovih pravicah in demokraciji v svetu ter politiki Evropske unije na tem področju (A9-0051/2019 - Isabel Wiseler-Lima) HU

15-01-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

A jelentés ajánlásokat fogalmaz meg az EU számára, hogy mely emberi jogi szempontokat helyezze előtérbe a harmadik államokkal szemben folytatott külpolitikájában. Kiáll a gyermekek, a fogyatékossággal élő személyek, az etnikai kisebbségek jogai, valamint a vallás szabadsága mellett. A jelentés a közel-keleti keresztényeket a legkiszolgáltatottabb vallási csoportok közé sorolja és felszólítja az EU-t és a tagállamokat, hogy továbbra is alakítsanak ki szövetségeket, hogy pozitív változást érjenek el a vallásszabadság terén. Mindezekre tekintettel a szöveg nagy részét támogatni tudtam.
Ugyanakkor komoly hiányosság, hogy a jelentés többször is hivatkozik az EU hatáskörébe nem tartozó területekre, például a szexuális és reproduktív egészség és jogok esetében. Az erre vonatkozó részeket nem tudtam támogatni.
Komoly probléma, hogy a jelentés többször is hivatkozik az ENSZ globális migrációs csomagjára, annak ellenére, hogy több EU-s tagállam is ellene szavazott, köztük Magyarország. Éppen ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegáció tagjaként ez ellen szavaztam. Ugyanígy nem tudtam támogatni a migráció legális csatornáira és az NGO-k Földközi-tengeren végzett tevékenységére való utalást. A Fidesz-KDNP delegációja elutasítja az illegális migrációt és az ENSZ migrációs csomagjának tartalmát és arra bármiféle hivatkozást, ezért a végszavazásnál tartózkodtunk.

Letno poročilo o izvajanju skupne zunanje in varnostne politike (A9-0054/2019 - David McAllister) HU

15-01-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

A közös kül- és biztonságpolitika végrehajtásáról szóló éves jelentés a tagállamok és azok polgárainak biztonságát közvetlenül vagy közvetve érintő kihívásokkal foglalkozik, mint a terrorizmus – különösen a dzsihádizmus –, a kibertámadások, az ellenőrizetlen migrációt előidéző regionális konfliktusok, az uniós tagállamok energiaellátásával kapcsolatos feszültségek vagy a szervezett bűnözés növekedése. Egyetértek a jelentéssel, hogy az Európai Unió külpolitikájának legfőbb célja a biztonság és a stabilitás biztosítása kell legyen, közben hatékony választ adva a globális kihívásokra.
Viszont nem értek egyet a jelentésnek a minősített többségi szavazásra való áttérést – ha csak általánosan is – említő paragrafusával, mivel az a tagállami szuverenitás csökkenésével járna. Az eljárás főleg a kisebb tagállamoktól venné el a lehetőséget, hogy számukra fontos kérdésekben befolyásolni tudják az EU külpolitikáját, és egyenlő mértékben jelenítsék meg szuverén nemzeti érdekeiket. Ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegáció tagjaként ez ellen a paragrafus ellen szavaztam.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg

Poštni naslov

  • European Parliament
    Office

    1047 Bruxelles