Veuillez remplir ce champ
Irena JOVEVA Irena JOVEVA
Irena JOVEVA

skupina Renew Europe

Članica

Slovenija - Lista Marjana Šarca (Slovenija)

Datum rojstva : ,

Domov Irena JOVEVA

Podpredsednica

D-MK
Delegacija pri skupnem parlamentarnem odboru EU-Severna Makedonija

Članica

CULT
Odbor za kulturo in izobraževanje

Namestnica

EMPL
Odbor za zaposlovanje in socialne zadeve
ENVI
Odbor za okolje, javno zdravje in varnost hrane
DPAL
Delegacija za odnose s Palestino
DCAS
Delegacija pri odborih za parlamentarno sodelovanje EU-Kazahstan, EU-Kirgizistan, EU-Uzbekistan ter EU-Tadžikistan in za odnose s Turkmenistanom in Mongolijo
DACP
Delegacija pri skupni parlamentarni skupščini AKP-EU

Nedavne dejavnosti

Sistem lažnih in pravih dokumentov na spletu (FADO) (A9-0022/2019 - Roberta Metsola)

13-02-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

Glasovala sem za zakonodajno resolucijo o sistemu za lažne in prave dokumente na spletu, saj je sistem zastaran in bi ga bilo potrebno prilagoditi institucionalnemu okviru, ter ga nadomestiti z novim, posodobljenim instrumentom. Omenjen sistem je pomembno orodje za boj proti zlorabam dokumentov in podpira policijo, mejne policiste in druge organe pri izvajanju schengenskega pravnega reda.
Resolucija trdi, da bi sistem FADO moral vsebovati informacije o vseh vrstah osebnih dokumentov za namen boja proti lažnim različicam teh dokumentov, vendar bi morali te podatke obdelovati samo v obsegu, kot je nujno potrebno za namene upravljanja tega sistema. Poleg tega bi sistem FADO moral različnim deležnikom zagotoviti različne ravni dostopa do sistema FADO, vključno s širšo javnostjo, in sicer odvisno od njihovih potreb in občutljivosti zadevnih podatkov.

Prednostne naloge EU za 64. zasedanje Komisije OZN za položaj žensk (B9-0093/2020, B9-0095/2020)

13-02-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

Glasovala sem za resolucijo, ki Svet naslavlja z nekaterimi priporočili, kot so zavezanost pekinškim izhodiščem ter vrsto ukrepov za enakost spolov.
Resolucija našteva potrebne ukrepe za doseganje ciljev na področju pravic žensk. Navaja, recimo, naj Svet zagotovi, da bo EU imela enotno stališče in odločno ukrepala na področju enakosti spolov, izrazi odločno podporo delu Agencije OZN za ženske in zagotovi ustrezno zaščito žensk, ki se soočajo z različnimi oblikami diskriminacije.
Vse države članice bi morale zagotoviti tudi ustrezno zaščito starejših žensk, kot so, recimo, krediti za obdobje oskrbe, ustrezne minimalne pokojnine itd. Vse države članice Združenih narodov in EU morajo zagotoviti ustrezno financiranje Agencije OZN za ženske in jim omogočiti dostop do vseh ravni izobraževanja na svetovni ravni.
Resolucija poudarja tudi univerzalno spoštovanje in dostop do spolnega ter reproduktivnega zdravja in pravic ter sprejme vse potrebne ukrepe za preprečevanje rojstev z visokim tveganjem ter zmanjšanje umrljivosti dojenčkov in otrok.

Irena JOVEVA
Irena JOVEVA

Na spletišču EP NEWSHUB

RT @EP_Slovenija: Izjava 🗣️ evropske poslanke @IJoveva ob glasovanju @Europarl_SL 🇪🇺 o nujnih ukrepih v boju proti #COVID19🦠🚫. “Za uspeh (v spopadanju s pandemijo novega koronavirusa) je ključno sodelovanje držav članic in odgovorno ravnanje državljank in državljanov.” #EvropejciProtiCOVID19 https://t.co/oqRl2fLtxz 

RT @KGroselj: Trenutno poteka sestanek naše politične skupine @RenewEurope. Evropski parlament deluje kljub težkim okoliščinam. Naredili bomo vse, da zagotovimo in podpremo prve nujne ukrepe pri soočanju z COVID-19. @CiolosDacian https://t.co/ir2t3LWXzI 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg

Poštni naslov

  • European Parliament
    Rue Wiertz
    Willy Brandt 03M073
    1047 Bruxelles