Please fill this field
Edina TÓTH Edina TÓTH
Edina TÓTH

Poslanska skupina Evropske ljudske stranke (Krščanskih demokratov)

Članica

Madžarska - Fidesz-Magyar Polgári Szövetség-Kereszténydemokrata Néppárt (Madžarska)

Datum rojstva : , Budapest

Domov Edina TÓTH

Podpredsednica

AIDA
Posebni odbor za umetno inteligenco v digitalni dobi

Članica

ENVI
Odbor za okolje, javno zdravje in varnost hrane
DARP
Delegacija za odnose z Arabskim polotokom

Namestnica

ITRE
Odbor za industrijo, raziskave in energetiko
IMCO
Odbor za notranji trg in varstvo potrošnikov

Nedavne dejavnosti

Krčenje gozdov (A9-0179/2020 - Delara Burkhardt) HU

22-10-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

Az erdőirtás mozgatórugói sokfélék, összetettek és földrajzi területenként másképp kapcsolódnak egymáshoz. Az erdőirtásnak valóban számos negatív környezeti, gazdasági és társadalmi hatása van, különös tekintettel az éghajlatra, a biodiverzitásra és a szegénységre. A probléma kezelésében azonban az EP baloldali jelentéstevőjével nagyon különböző állásponton vagyok. Először is úgy gondolom hogy sem az irracionális hatálykiterjesztés, sem a túlzó felelősségi kérdések nem vezetnek hatékony megoldáshoz. Úgy gondolom ugyanis, hogy ahhoz, hogy a globális erdészeti védelmi mechanizmus működőképes legyen további intenzív előkészítő munkára van szükség. Ha aktívan kívánunk küzdeni az erdőirtás ellen, az EU-nak kezdeményező szerepet kell vállalnia sok területen. Ide tartozik a fejlődő országok kapacitásépítésének támogatása, az erdészeti irányítás megerősítése és a hiányosságok pótlása. Fontosnak tartom, hogy az EU támogassa a nemrégiben indított kezdeményezéseket: az éghajlatváltozás elleni globális szövetség például megfelelő keretet biztosít a fejlődő országokkal az erdőirtásról folytatott párbeszéd előmozdításához és az erdőirtás problémájának kezelésére irányuló erőfeszítések folytatását elősegítő nyomon követési intézkedésekhez. Ami biztos, hogy az erdőirtásra adott globális politikai válasz kialakításában az EU-nak vezető szerepet kell vállalnia. A Közösségnek és a tagállamoknak együtt kell dolgozniuk az erőforrások egyesítése, és a fellépések kiegészítő jellegének biztosítása érdekében. Az erdőirtás elleni harcot több fronton kell megvívni, de nem a mostani jelentés által javasolt formában, ezért végszavazáskor tartózkodtam.

Krčenje gozdov (razprava) HU

21-10-2020 P9_CRE-PROV(2020)10-21(3-201-0000)
Prispevki k plenarnim razpravam

Politika zaposlovanja in socialna politika v euroobmočju leta 2020 (A9-0183/2020 - Klára Dobrev) HU

21-10-2020
Pisne obrazložitve glasovanja

A jelentés kifejezetten az euróövezetről szól, mégis olyan ígéreteket tartalmaz, amelyek nem az euróövezet-tagállamokra korlátozódnak, hanem az EU minden tagállamára, ez pedig nonszensz. Ezen túl, a jelentésbe foglalt felelőtlen ígéretek mögött semmilyen pénzügyi forrás nincs, tehát ennek az árát végül az állampolgárok fizetnék meg a jövőben.
Különösen vitatott rész az európai minimálbér kérdése, melynek kidolgozása viszont tagállami hatáskör. Meggyőződésem, hogy csak a tagállamok határozhatják meg minimálbérüket, nemzeti politikájuk és gazdasági képességeik figyelembevételével. Minden ezzel ellentétes törekvés éppen ellenkező hatást fejt ki. Nagyon fontos, hogy a minimálbért minden országban a nemzeti hagyományokkal összhangban kell megállapítani, tiszteletben tartva a nemzeti szintű szociális partnerek autonómiáját és a jól működő kollektív tárgyalási modelleket.
A progresszív adózás bevezetése nem hatékony és adóelkerüléshez vezet. Nonszensz továbbá az is, hogy az Európai Szemeszter keretében szeretnék a jogállamisági kritériumokat vizsgálni, holott az alkotmányjogi kérdés, nem pedig gazdaságpolitikai. A jelentés ebben a formájában elfogadhatatlan, ezért szavazatommal ennek elfogadását nem támogattam.

Edina TÓTH
Edina TÓTH

Na spletišču EP NEWSHUB

I am deeply shocked and saddened by the terrorist attack in #Nice ! My thoughts and prayers are with the victims and their families. Such an attack shall never happen again!

In @EP_Industry I stressed the @EU_Commission must assess the feasibility for 55% as they had previously done it with the original 2030 target of 40% emission. Instead of bidding, it would be worthwhile to look at exactly what side effects the #climateneutrality goals have! https://t.co/xNGdISJwmY 

Interesting exchange of views with @ThierryBreton at the first meeting of @EP_ArtifIntel ! We need to build trust in #ArtificialIntelligence and to create a human centric system. https://t.co/4jmig6y90T 

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg