Dan NICA Dan NICA
Dan NICA

Gruppen Progressiva förbundet av Socialdemokrater i Europaparlamentet

Ledamot

Rumänien - Partidul Social Democrat (Rumänien)

Född : , Panciu

Hem Dan NICA

Vice ordförande

DACP
Delegationen till den gemensamma parlamentariska AVS-EU-församlingen

Ledamot

ITRE
Utskottet för industrifrågor, forskning och energi
D-US
Delegationen för förbindelserna med Förenta staterna

Suppleant

AFET
Utskottet för utrikesfrågor

Senaste aktiviteter

Situationen i Schengenområdet efter covid-19-utbrottet (B9-0165/2020) RO

19-06-2020
Skriftliga förklaringar

Am votat pentru rezoluția Parlamentului European referitoare la situația din spațiul Schengen în urma epidemiei de COVID 19, deoarece aceasta rezoluție este importanta pentru Romania si aderarea la spațiul Shengen. Totodată, o revenire la un spațiu Schengen pe deplin funcțional este de cea mai mare importanță pentru a garanta principiul libertății de circulație ca una dintre principalele realizări ale integrării europene și ca o condiție esențială pentru redresarea economică a UE după pandemia de COVID-19. Prin demersurile făcute am reușit sa includem paragraful prin care invităm Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen cu toate statele membre ale UE. Si anume, îndemnăm din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și România în cel mai scurt timp posibil. Consider că solidaritatea și responsabilitatea sunt pentru toți și că viitorul spațiului Schengen poate fi doar unul fără fragmentare.

Europeiskt skydd av gränsöverskridande arbetare och säsongsarbetare i samband med covid-19-krisen (B9-0172/2020) RO

19-06-2020
Skriftliga förklaringar

Am votat pentru rezoluția privind protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID-19.
Condamn încălcările grave, semnalate in timpul crizei, ale drepturilor lucrătorilor sezonieri și transfrontalieri în ceea ce privește condițiile de muncă și de viață, legate de programul de lucru, salariul minim, concedierile abuzive și standardele scazute de sănătate și de siguranță la locul de muncă. Nu trebuie sa treaca neobsevate sau nesanctionate nici lipsa transportului în condiții de siguranță, lipsa unor condiții de cazare decente, care să respecte cerințele sanitare și măsurile de distanțare socială, presiunea ridicată și modelele de lucru neadaptate, măsurile de detașare și practicile de subcontractare, nerespectarea restricțiilor de carantină și a asistenței pentru repatriere, precum și furnizarea inadecvată de echipamente individuale de protecție
Subliniez ca în niciun caz, nu trebuie sa permitem ca pandemia sau dificultățile economice sa fie un pretext pentru abdicarea de la valorile europene și de la obiectivul fundamental al Uniunii Europene de a oferi condiții de muncă și de viață decente pentru toți cetățenii săi.

Kontakt

Bruxelles

Strasbourg