Пресслужба 

Изберете 

LIBE 
 

ЕС и неговите държави членки трябва да помогнат на Гърция да управлява границите си, според евродепутатите от комисията по граждански свободи,

IMCO 
 

Евродепутатите от комисията на ЕП по вътрешния пазар (IMCO) ще обсъдят в четвъртък сутринта с еврокомисаря Т. Бретон, мерките на ЕС и сътрудничеството между страните членки

Пленарна сесия 
 

Като част от съвместната реакция на ЕС спрямо разпространението на COVID-19, евродепутатите приеха с почти пълно единодушие три спешни предложения на извънредна пленарна сесия в четвъртък.

Пленарна сесия 
 

Due to strict sanitary measures to avoid COVID-19 spreading, Parliament has put in place temporary measures to allow members to fulfil their democratic rights and legislative duties.

ENVI 
 

Парламентът работи с държавите членки, за да гарантира закупуването на дихателна апаратура, маски и друго необходимо медицинско оборудване за болниците в ЕС.

       
 

Акредитация на медиите 

Журналистите, фотографите и аудиовизуалните екипи трябва да подадат заявление за акредитация и/или специална акредитация за аудиовизуални медии, за да имат достъп и да могат да работят в сградите на Парламента.

Често задавани въпроси 

Как работят членовете на Европейския парламент, колко получават и кои техни разходи се покриват? В този раздел могат да бъдат намерени отговорите на тези и други често задавани въпроси за методите на работа и организация на Европейския парламент.

Свържете се с нас 

Пресслужбата на Европейския парламент разполага с екип от служители за връзки с пресата, чиято задача е да подпомагат журналистите и да им предоставят информация относно работата и решенията на комисиите и на пленарните заседания