Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Πάνω από το ένα τέταρτο των αιτούντων άσυλο στους οποίους παραχωρήθηκε καθεστώς προστασίας το 2019 προήλθε από τη Συρία ©Ajdin Kamber        

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οδηγούν στη μετανάστευση: από την ασφάλεια, τη δημογραφία και τα ανθρώπινα δικαιώματα έως τη φτώχεια και την κλιματική αλλαγή. Μάθετε περισσότερα στο άρθρο μας.

       

Το ΕΚ θέλει η Πράσινη Συμφωνία να βρίσκεται στον πυρήνα του πακέτου ανάκαμψης της ΕΕ από τις συνέπειες του COVID-19. Ανακαλύψτε τον χάρτη πορείας για τη μετάβαση σε μια πιο πράσινη κοινωνία.

       

Η Γερμανία ανέλαβε, την 1η Ιουλίου, την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου, εν μέσω της κρίσης του COVID-19. Οι Γερμανοί ευρωβουλευτές μοιράζονται μαζί μας τις προσδοκίες τους.

       

Τα μέτρα κατά του COVID-19 είναι αναγκαία, αλλά οι επιπτώσεις τους στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής πρέπει να είναι προσωρινά, τονίζει η επικεφαλής της υποεπιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

       

Οι εταιρείες της ΕΕ εμφανίζονται αποδυναμωμένες λόγω της κρίσης του COVID-19 κι ευάλωτες σε επιδοτούμενες ξένες εξαγορές. Οι κανόνες θεμιτού ανταγωνισμού ισχύουν για όλους, επιμένει το ΕΚ.

       

Χρειάζεται περισσότερη δράση για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των διασυνοριακών και εποχικών εργαζομένων, τονίζει το Κοινοβούλιο.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

Γιορτάστε μαζί μας την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πλαστικής Σακούλας 🛍️ μειώνοντας, από σήμερα κιόλας, τη χρήση πλαστ… https://t.co/TjKp3ntlj0

Τελευταία δελτία Τύπου 

Τελευταία βίντεο 

Δείτε επίσης: 

Εφαρμογές ανίχνευσης Covid-19        

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του Covid-19, αλλά εγείρουν ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τι κάνει η ΕΕ για να βοηθήσει;

"Το χρώμα του δέρματος μου δεν είναι έγκλημα"        

Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην ΕΕ, τόνισαν οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση για την αστυνομική βία και τις διακρίσεις, μετά από μαζικές διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού στις ΗΠΑ και στην ΕΕ.

©REUTERS/NACHO DOCE/AdobeStock        

Οι χώρες της ΕΕ χαλαρώνουν τους συνοριακούς ελέγχους που είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Το ΕΚ ζητά μια συντονισμένη προσπάθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας της ζώνης Σένγκεν.

Η εβδομάδα στο ΕΚ        

Η στήριξη των προσφύγων, τα εμβόλια κατά του COVID-19 και η στρατηγική της ΕΕ για τις χημικές ουσίες με στόχο τη βιωσιμότητα βρίσκονται στην ατζέντα των επιτροπών του ΕΚ αυτή την εβδομάδα.

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν την παροχή οικονομικής βοήθειας στις πληγείσες αλιευτικές κοινότητες και τους υδατοκαλλιεργητές ©Curto/Adobe Stock        

Η ΕΕ ενέκρινε μέτρα έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τους αγρότες και τους αλιείς που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τροφίμων.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα