Τελευταίες ειδήσεις 

Featured 

Βραβείο Ζαχάρωφ 2018: Ο Oleg Sentsov και ο αγώνας των πολιτικών κρατουμένων στη Ρωσία        

Ο Ουκρανός σκηνοθέτης και ακτιβιστής Όλεγκ Σέντσοφ θα παρευρεθεί στην ολομέλεια του EK στις 26 Νοεμβρίου, για να παραλάβει το βραβείο Ζαχάρωφ 2018 για την ελευθερία της σκέψης.

Η Αλίκη και η Λίζι ταξίδεψαν μαζί στην Ευρώπη το  καλοκαίρι χάρη στην πρωτοβουλία #DiscoverEU.        

Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της ΕΕ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι την 28η Νοεμβρίου.

Κομμάτια του τείχους του Βερολίνου μπροστά από το ΕΚ στις Βρυξέλλες.        

Tην επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και την 30η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τιμά η ολομέλεια του ΕΚ, που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Νοεμβρίου.

Κοινοποίηση αυτής σελίδας στο Twitter

♻️ Κυκλική οικονομία: δείτε τι κάνει το ΕΚ για να εξασφαλίσει ότι οι πόροι μας διαχειρίζονται με πιο βιώσιμο τρόπο… https://t.co/2vMkxPAyaz

Τελευταία δελτία Τύπου 

Δείτε επίσης: 

Coming up in Strasbourg: Sakharov Prize, Juncker’s farewell, Brexit, budget and Turkey-Syria        

Θέματα ΕΕ 
 

Αυτή την εβδομάδα στο Στρασβούργο η ολομέλεια συζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης για τις κλιματικές δράσεις και καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Flooded street ©123RF/European Union–EP        

Επιστήμονες των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασαν στα μέλη του ΕΚ νέα στοιχεία σχετικά με τον τρόπο που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την παραγωγή τροφίμων και τους ωκεανούς.

Υποψήφιοι Επίτροποι  Όλιβερ Βάρελι (Ουγγαρία), Αντίνα-Ιωάννα Βελάν (Ρουμανία) και Τιερί Μπρετόν (Γαλλία).        

Oι υποψήφιοι Επίτροποι, Όλιβερ Βάρελι (Ουγγαρία), Αντίνα Βελάν (Ρουμανία) και Τιερί Μπρετόν (Γαλλία) παρουσιάζονται την Πέμπτη ενώπιoν των αρμόδιων επιτροπών του ΕΚ για τις ακροάσεις τους.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πάνω σε θέματα σχετικά με το εμπόριο, τη μετανάστευση και το ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 2005. Μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, η Τουρκία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κράτος δικαίου και να φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνον εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, εξηγεί το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.        

Οι ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η επέμβασή της στη Συρία οδηγούν στην αναθεώρηση των σχέσεων της ΕΕ με τη χώρα. Τι προτείνουν οι ευρωβουλευτές;

Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2019        

Είσαι μεταξύ 16-30 χρονών και έχεις ένα πρότζεκτ με ευρωπαϊκή διάσταση; Στείλε αίτηση για το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία και κέρδισε χρηματοδότηση για να το κάνεις πραγματικότητα.

Βασικά σημεία της ολομέλειας: η Επιτροπή Γιουνγκέρ, το Brexit και το βραβείο Ζαχάρωφ        

Η ολομέλεια στο Στρασβούργο συζήτησε την αύξηση της χρηματοδότησης των κλιματικών δράσεων, καταδίκασε την τουρκική εισβολή στη Συρία και ψήφισε μέτρα για την προστασία των μελισσών.

Ειδοποίηση ηλεκτρονικού μηνύματος 

Εγγραφή για ενημερώσεις σχετικά με τα αγαπημένα σας θέματα 

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: