Οικονομία 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Shopping and online shopping illustration image @AP images/European Union-EP        

Ενόψει της αυξανόμενης ζήτησης για διασυνοριακές αγορές στην ΕΕ, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν νέους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών οπουδήποτε αγοράζουν προϊόντα στην ΕΕ.

Σώζουμε τις μέλισσες της Ευρώπης        

Οι μέλισσες παίζουν ζωτικό ρόλο για το περιβάλλον και την οικονομία μας. Το Κοινοβούλιο ζητάει μέτρα για την καλύτερη προστασία τους και την καταπολέμηση των εισαγωγών νοθευμένου μελιού.

Ο επικεφαλής της επιτροπής φορολογικών υποθέσεων, Πωλ Τανγκ (S&D, Ολλανδία).        

Η νέα επιτροπή φορολογικών υποθέσεων του Κοινοβουλίου θα γίνει ευρωπαϊκός κόμβος συζήτησης φορολογικών ζητημάτων, μας διαβεβαιώνει ο επικεφαλής της επιτροπής, Πωλ Τανγκ (S&D, Ολλανδία).

Μη ανακυκλωμένα απορρίμματα πλαστικών συσκευασιών        

Το ΕΚ ζητά τη θέσπιση νέων πηγών εσόδων για την ΕΕ με στόχο να επενδύσει στο μέλλον της Ευρώπης και να υποστηρίξει την ανάκαμψη από τον Covid-19 χωρίς να επιβαρύνει τους φορολογουμένους.

Το Κοινοβούλιο πιέζει για νέες πηγές εσόδων της ΕΕ        

Το ΕΚ ζητά νέες πηγές εσόδων για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη από τον COVID-19 και να επενδύσει στο μέλλον της Ευρώπης. Μάθετε περισσότερα στο παραπάνω βίντεο.

Ανθρακωρύχοι σε υπόγειο ανθρακωρυχείο. ©Peruphotoart/AdobeStock        

Η μετάβαση σε μια κλιματική ουδέτερη οικονομία θέτει σημαντικές προκλήσεις για τις περιοχές που εξαρτώνται από ορυκτά καύσιμα. Μάθετε πώς το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μπορεί να τις στηρίξει.

Γνωρίζετε τα πάντα για τον προϋπολογισμό της ΕΕ; Κάντε το κουιζ μας και δοκιμάστε τις γνώσεις σας!        

Ο προϋπολογισμός της ΕΕ βασίζεται στη συνεργασία των κρατών μελών και αποσκοπεί στη βελτίωση της ζωής μας. Τι γνωρίζετε όμως γι’ αυτόν; Κάντε το κουίζ μας και δοκιμάστε τις γνώσεις σας!

Ασφαλής και διαφοροποιημένη ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.        

Το ΕΚ ζήτησε την αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης για διασυνοριακά, διευρωπαϊκά έργα ενεργειακής υποδομής για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ΕΕ για το κλίμα.