Θέματα ΕΕ 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Ο πρόεδρος του ΕΚ, Νταβίντ Σασόλι, στο Συμβούλιο.        

Ο πρόεδρος του ΕΚ υπενθύμισε στους αρχηγούς των κ-μ, ότι χρειάζεται η έγκριση του ΕΚ για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό και ότι οι ευρωβουλευτές δεν θα δεχτούν οποιαδήποτε συμφωνία.

Οι πιο σημαντικές στιγμές της ολομέλειας του Φεβρουαρίου        

Ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός, η εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βιετνάμ και οι μελλοντικές σχέσεις ΕΕ- Βρετανίας, ήταν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της ολομέλειας του Φεβρουαρίου.

Brexit – Ποιο είναι το επόμενο βήμα;        

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ δεν συνεπάγεται το τέλος της μεταξύ τους συνεργασίας. Σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ώστε να καθοριστoύν οι μελλοντικές τους σχέσεις.

Προσεχώς στο Στρασβούργο: η συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ, το Brexit, η ΤΝ και πολλά άλλα        

Οι μελλοντικές σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Μεγάλης Βρετανίας, η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Βιετνάμ και η τεχνητή νοημοσύνη στην ατζέντα της ολομέλειας την ερχόμενη εβδομάδα.

Γράφημα: Το χρονολόγιο του ΕΚ        

Τι γνωρίζετε για την ιστορία της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Βρείτε πληροφορίες για όλα τα σημαντικά γεγονότα στο διαδραστικό γράφημα που ετοιμάσαμε.

© European Union 2019 -EP        

Στις 3 Ιουλίου του 2019, οι ευρωβουλευτές εξέλεξαν τον Ντάβιντ Σασόλι ως πρόεδρο του ΕΚ κι έπειτα επέλεξαν τους 14 αντιπροέδρους και τους πέντε κοσμήτορες για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.

Συνέντευξη με τον Γκι Φερχόφστατ για τις μελλοντικές σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας- ΕΕ        

Ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας επί της συμφωνίας αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, συζητήσαμε με τον συντονιστή του Brexit για το Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ (Renew, Βέλγιο).

Προσεχώς στις Βρυξέλλες: Brexit, Καλύτερες αμοιβές για τις γυναίκες και Θυμόμαστε το Ολοκαύτωμα        

Η ψηφοφορία για το Brexit, το χάσμα αμοιβών μεταξύ των φύλων και η 75η επέτειος της απελευθέρωσης του Άουσβιτς βρίσκονται στην ατζέντα της ολομέλειας του ΕΚ αυτή την εβδομάδα.

NEW Photo: SEO Future of Europe        

Με αφορμή την 60ή επέτειο της ΕΕ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανεξετάζει τον τρόπο αντιμετώπισης των σημερινών προκλήσεων στον τομέα της μετανάστευσης, της οικονομίας και της ασφάλειας.