Κοινωνία 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Αυτό το καλοκαίρι, βάσει μιας πρότασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 15.000 άτομα ηλικίας 18 ετών θα λάβουν ένα δωρεάν ταξιδιωτικό εισιτήριο για να εξερευνήσουν την Ευρώπη με τρένο.        

Όλοι οι νέοι ηλικίας 18 ετών της ΕΕ έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη μεταξύ της 1ης Απριλίου 2020 και της 31ης Οκτωβρίου 2020, εφόσον υποβάλουν αίτηση μέχρι την 28η Νοεμβρίου.

Carbon Neutrality. Photo by Sebastian Pichler on Unsplash        

Σύμφωνα με τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα η ΕΕ έχει δεσμευτεί για την ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι το δεύτερο μισό του 21ου αιώνα. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

©Mikel Martinez De Osaba/123RF/European Union – EP        

Η μετάβαση σε μια πιο οικολογική οικονομία απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Η ΕΕ θέλει να προσελκύσει περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια, καθώς τα δημόσια κονδύλια δεν επαρκούν.

Ασφάλεια και ορθή μεταχείριση για την τροφική αλυσίδα        

Οι καταναλωτές στην Ευρώπη πρέπει να είναι σίγουροι ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουν είναι ασφαλή. Περιπτώσεις απάτης, έδειξαν ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα για την προστασία τους.

Καταπολέμηση των ανθεκτικών στα φάρμακα λοιμώξεων        

25.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην ΕΕ από μολύνσεις που προκαλούνται από υπερ-μικρόβια. Η αντοχή στα αντιβιοτικά αυξάνεται. Μάθετε τι κάνει το ΕΚ για να τα καταπολεμήσει.

Αντιμετώπιση της εξάπλωσης της αντοχής στα φάρμακα από τα ζώα στον άνθρωπο        

Η ολομέλεια ψήφισε νέους κανόνες για τον περιορισμό της χρήσης αντιβιοτικών στην κτηνοτροφία, με στόχο να κρατήσουν τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα φάρμακα μακριά από το φαγητό μας.

ΕΚΤ+: Εξορθολογισμός του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου        

Οι ευρωβουλευτές ζητούν την αναβάθμιση του ρόλου του Eυρωπαικού Κοινωνικού Ταμείου με στόχο την παροχή βοήθειας σε περισσότερους ανθρώπους που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας: