Κόσμος 

Προϊόντα για την κατηγορία αυτή 

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ απευθύνεται στα μέλη του ΕΚ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.        

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας υπογράμμισε τη σημασία της διαφύλαξης της ειρήνης στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Στρασβούργο, την Τετάρτη.

Τεχεράνη, Ιράν - ©Shutterstock.com/Vanchai Tan        

Οι ευρωβουλευτές συζητούν σήμερα, Τρίτη, τις εξελίξεις στο Ιράν, μετά την πρόσφατη αποκλιμάκωση της κατάστασης. Πώς διαμορφώθηκε η τρέχουσα κατάσταση και τι ρόλο μπορεί να παίξει η ΕΕ;

Εδώ και πολλά χρόνια, η Τουρκία και η ΕΕ συνεργάζονται πάνω σε θέματα σχετικά με το εμπόριο, τη μετανάστευση και το ΝΑΤΟ. Οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ ξεκίνησαν το 2005. Μετά από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, η Τουρκία επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση να παρακάμπτει το κράτος δικαίου και να φιμώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Σύμφωνα με την ΕΕ, η χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρά μόνον εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, Μιλτιάδης Κύρκος, εξηγεί το πού βρίσκονται οι συνομιλίες.        

Οι ανησυχίες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και η επέμβασή της στη Συρία οδηγούν στην αναθεώρηση των σχέσεων της ΕΕ με τη χώρα. Τι προτείνουν οι ευρωβουλευτές;

Οι ευρωβουλευτές άσκησαν σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ζήτησαν μέτρα εναντίον της.        

Οι ευρωβουλευτές άσκησαν σφοδρή κριτική στην Τουρκία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ζήτησαν μέτρα εναντίον της, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ολομέλειας στις 23 Οκτωβρίου.

banner_refugee day        

Η προσφυγική κρίση ώθησε το σύστημα ασύλου της ΕΕ σε οριακό σημείο. Μάθετε περισσότερα για τη πρόταση του ΕΚ για τη δημιουργία μιας πιο δίκαιης και αποτελεσματικής πολιτικής ασύλου.

Συνέντευξη σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας        

«Η επίγνωση της ρωσικής απειλής ολοένα και αυξάνεται», δηλώνει η ευρωβουλευτής Σάντρα Καλνιέτε πριν από τη διεξαγωγή ψηφοφορίας σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, στις 12 Μαρτίου.

Γράφημα.        

Κόσμος 
 

Οι ΕΕ διαπραγματεύεται πολλές εμπορικές συμφωνίες με χώρες από όλο τον κόσμο. Δείτε ποιές συμφωνίες βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση αλλά και ποια είναι η διαδικασία.