Pääaiheet 

Featured 

       

EU-asiat 
 

Tällä viikolla mepit kuulevat komissaariehdokkaita, äänestävät suosituksistaan digipalvelusäädökseen ja esittelevät vuoden 2020 Saharov-ehdokkaat.

Jaa sivu Twitter

Komission viime viikolla esittämä uusi #muuttoliike- ja turvapaikkasopimus herätti kysymyksiä ensimmäisessä parlame… https://t.co/gAi3ybTVAh

Uusimmat videot 

       

Katso myös: 

Vaikka joitakin osia EU-rahoituksesta on saavuttanut luovan alan entistä joustavampien valtionapusääntöjen ja Luova Eurooppa -ohjelman kautta, kulttuurille omistettua EU:n elpymisrahastoa ei ole olemassa. Europarlamentaarikot vaativat kulttuurin suoran tuen lisäämistä ja lisävaroja taiteelle pitkän aikavälin budjettiin.        

Yhteiskunta 
 

Eurooppa ei saisi väheksyä kulttuurin merkitystä, vaan sen pitäisi tukea alaa koronaviruskriisissä, mepit sanoivat 17. syyskuuta hyväksytyssä päätöslauselmassa.

Tyhjät uimarannat, peruutetut lennot, hiljaiset kadut – Euroopan matkailuteollisuus on joutunut koronaviruspandemian tuhojen kohteeksi. Euroopan parlamentti haluaa tukea mantereen matkailualaa merkittävällä tavalla.        

Yhteiskunta 
 

Koronaviruspandemialla on merkittävä vaikutus matkailuun. Miten EU suojelee matkailualan yrityksiä ja työntekijöitä? Entä matkailijoita?

COVID-19-pandemia korosti olemassa olevaa ongelmaa: pulaa tietyistä lääkkeistä EU:ssa. Euroopan parlamentti esittää useita toimenpiteitä, joilla voidaan lopettaa tämä kasvava, mutta pitkälti taustalla pysynyt ongelma.        

Yhteiskunta 
 

Lue artikkelistamme, miksi EU:ssa on pulaa lääkkeistä, mikä on koronaviruksen vaikutus ja miten parlamentti haluaa parantaa tilannetta.

Euroopan parlamentin rakennus Brysselissä        

EU-asiat 
 

Mepit tapaavat valkovenäläisen oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan, keskustelevat komission maahanmuuttoaloitteesta ja järjestävät rokotekuulemisen.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen piti ensimmäisen Unionin tila -puheensa tarkastellen EU:n aikaansaannoksia ja tulevaisuuden prioriteetteja. Parlamentti keskusteli myös talouden elvytyssuunnitelmasta ja EU:n koordinoidusta reaktiosta COVID-19 -kriisiin. Europarlamentaarikot keskustelivat humanitaarisesta kriisistä Lesboksella ja Valko-Venäjän poliittisesta tilanteesta.        

Yhteiskunta 
 

Mepit keskustelivat Euroopan unionin tilasta, pohtivat keinoja torjua koronavirusta sekä äänestivät elvytyspaketin puolesta syyskuun täysistunnossa.

EU:n koordinoimaa hätäapua Albaniaan maanjäristyksen ja tulvien jälkeen syyskuussa 2019        

Yhteiskunta 
 

EU:n pelastuspalvelumekanismia vahvistetaan, jotta EU voi tehokkaammin vastata katastrofeihin - mukaan lukien koronaviruksen kaltaisiin terveyskriiseihin.

Sähköposti-ilmoitus 

Tilaa ilmoitukset haluamistasi aiheista