Pääaiheet 

Featured 

infographic illustration        

Yhteiskunta 
 

Mehiläisten ja muiden pölyttäjien kannat ovat heikentyneet rajusti Euroopassa. Mikä muutoksen takana on, ja miten se vaikuttaa meihin?

Ursula von der Leyen ja hänen  komissionsa jäsenet        

EU-asiat 
 

Arvioituaan kaikkia komissaariehdokkaita mepit hyväksyivät 27. marraskuuta komission kokonaisuudessaan. Uusi komissio voi aloittaa virassa 1. joulukuuta.

Marraskuun täysistunnossa mepit hyväksyivät uuden komission ja ensi vuoden EU-budjetin sekä julistivat ilmastohätätilan.        

EU-asiat 
 

Mepit hyväksyivät uuden komission kokoonpanon ja vuoden 2020 EU-budjetin, julistivat Eurooppaan ilmastohätätilan ja myönsivät LUX-elokuvapalkinnon.

Jaa sivu Twitter

Jokaisella päätöksella on merkitystä #ilmastohätätila​n torjumisessa. Teemasivultamme löydät kootusti kaikki EU:n t… https://t.co/I0ZeCLm6uH

Katso myös: 

Parlamentissa tällä viikolla        

EU-asiat 
 

Mepit äänestävät suunnitelmasta pelastaa mehiläiset ja tavoitteista luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi sekä kuulevat ehdokkaita EU:n oikeusasiamieheksi.

Vedenpinta on noussut vaarallisen korkealle Venetsiassa marraskuussa 2019.        

Yhteiskunta 
 

EU:n on määrä päivittää ilmastotavoitettaan vuonna 2020. Parlamentti haluaa lisää kunnianhimoa, mutta riittääkö se ilmastoneutraaliuden saavuttamiseen 2050 mennessä?

Pohjois-makedonialaisen Teona Mitevskan ohjaama  "God Exists, Her Name Is Petrunya" on vuoden 2019 LUX-elokuvapalkinnon voittaja.        

EU-asiat 
 

”God exists, her name is Petrunya” voitti tämän vuoden LUX-elokuvapalkinnon. Ohjaaja Teona Mitevska kertoi meille antisankarittarensa tarinasta.

Infografiikka: Uuden Euroopan komission poliittinen kokemus ja sukupuolten edustus        

EU-asiat 
 

Vastavalitussa Euroopan komissiossa on enemmän naisia kuin koskaan ennen ja useita erittäin kokeneita uusia komissaareja. Katso lisää infografiikastamme.

Koostevideo komissaarikuulemisista: Maanantaina 30. syyskuuta parlamentin kuultavaksi saapuivat Bulgarian Mariya Gabriel, Irlannin Phil Hogan ja Slovakian Maroš Šefčovič.        

EU-asiat 
 

Jos osa komissaariehdokkaiden kuulemisista jäi väliin, voit katsoa ne jälkikäteen koostevideoiltamme.

Mikä on täysistunto ja miten se toimii?        

EU-asiat 
 

Meppien työ huipentuu kuukausittain järjestettäviin täysistuntoihin, mutta mitä istunnoissa tarkalleen ottaen tapahtuu?

Sähköposti-ilmoitus 

Tilaa ilmoitukset haluamistasi aiheista