Pääaiheet 

Featured 

Tammikuun 2020 täysistunto Strasbourgissa        

EU-asiat 
 

Vuoden 2020 ensimmäisessä täysistunnossa parlamentti vaati ripeämpiä ilmastotoimia ja asetti kansalaiset EU:n tulevaisuutta koskevan keskustelun keskiöön.

EU:ssa halutaan siirtyä uusiutuviin energianlähteisiin, kuten aurinkoenergiaan.        

Yhteiskunta 
 

Miten Euroopassa aiotaan rahoittaa kunnianhimoisia ilmastotoimia ja tukea niitä alueita, jotka kärsivät eniten siirtymästä vihreään talouteen?

Jaa sivu Twitter

Tällä viikolla mepit kokoontuvat valiokuntiin, joiden agendalla on muun muassa: 📌Ison-Britannian EU-erosopimus 📌Ka… https://t.co/bHwoi2SFKV

Katso myös: 

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Pääaihe 

Pääaihe 
Yhdistyneen kuningaskunnan ero EU:sta 

EU-asiat 
 

Brexit: mitä tapahtuu kansanäänestyksen jälkeen ja kuinka Yhdistyneen kuningaskunnan EU-ero tapahtuu? Lue lisää parlamentin roolista artiklasta 50 lähtien.

Iranin pääkaupunki Teheran        

Maailma 
 

Mepit keskustelevat Iranin viimeaikaisista levottomuuksista täysistunnossa tänään. Mitä syitä tilanteen taustalla on, ja mikä on EU:n rooli?

Kroatian EU-puheenjohtajuuden logo        

EU-asiat 
 

Kroatia otti EU:n neuvoston kiertävän puheenjohtajuuden vastaan Suomelta 1. tammikuuta 2020. Kysyimme kroatialaismepeiltä, mitä he odottavat kaudelta.

Euroopan parlamentilla on yhteystoimistoja kaikissa jäsenmaissa        

EU-asiat 
 

Euroopan parlamentti on lähempänä kuin arvaatkaan. Strasbourgin lisäksi parlamentilla on toimisto myös Helsingissä ja toimintaa koko Suomessa.

Sähköposti-ilmoitus 

Tilaa ilmoitukset haluamistasi aiheista