Pääaiheet 

Featured 

EU:n pitkän aikavälin budjetista tuetaan muun muassa opiskelijoita, tutkijoita, kaupunkeja, yrityksiä, alueita ja kansalaisjärjestöjä.        

Mikä on EU:n pitkän aikavälin budjetti? 

Talous 
 

Miten EU-budjettia rahoitetaan ja mihin rahat käytetään? Lue artikkelistamme, miten EU:n pitkän aikavälin budjetti toimii ja miten siitä päätetään.

Euroopan parlamentissa tällä viikolla        

EU-asiat 
 

Tekoälyn vaikutukset arkeen sekä uudet juomaveden laatua koskevat säännöt ovat parlamentin agendalla tällä viikolla.

Helmikuun täysistunnon kohokohdat: EU:n pitkän aikavälin budjetti, kauppasopimus Vietnamin kanssa ja naisten sukuelinten silpominen        

EU-asiat 
 

Helmikuun täysistunnossa mepit muun muassa vaativat kunnianhimoista pitkän aikavälin budjettia EU:lle ja hyväksyivät vapaakauppasopimuksen Vietnamin kanssa.

Jaa sivu Twitter

Tämä perheyritys oli jo konkurssin partaalla, mutta vie nyt tuotteitaan 35 maahan. Katso videolta, miten… https://t.co/aJMAbBgA8N

Katso myös: 

Brexit: Ison-Britannian ja EU:n liput sekä taustalla kuva Lontoosta. Iso-Britannia eroaa Euroopan unionista 31. tammikuuta 2020.        

EU-asiat 
 

Ison-Britannian EU-ero ei tarkoita alueiden välisten suhteiden katkeamista. Pian on tarkoitus päättää yhteistyöstä lukuisilla aloilla kaupasta puolustukseen.

Video: Laittoman lemmikkieläinkaupan torjunta        

Yhteiskunta 
 

Lemmikkieläinten laiton kauppa on valitettavasti todellisuutta EU:ssa. Mepit haluavat suojella eläimiä ja asettaa rikolliset vastuuseen toimistaan.

Top Story: International Trade ©AP Images/European Union-EP        
Pääaihe 

Pääaihe 
Kansainvälinen kauppa 

Talous 
 

Globalisaatio tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia uhkien lisäksi. EU haluaa hyötyä kansainvälisen kaupan eduista ja minimoida riskit.

Infografiikka: kartta maailman maista, joiden kanssa EU neuvottelee parhaillaan kauppasopimusta        

Maailma 
 

EU neuvottelee lukuisia kauppasopimuksia, joiden viimeistelyyn vaaditaan Euroopan parlamentin hyväksyntä. Lue käynnissä olevista neuvotteluista koosteestamme.

Mikrosiru, jossa on hohtava aivojen kuva. ©Vchalup/Adobe Stock        

Yhteiskunta 
 

Tekoäly ja automatisoitu päätöksenteko voivat joissain tilanteissa aiheuttaa haittaa kuluttajille. Lue, miten parlamentti haluaa suojella kansalaisia.

banner        
Pääaihe 

Pääaihe 
Digitaaliset sisämarkkinat 

Talous 
 

Miten EU:n digitaalisia sisämarkkinoita kehitetään? Parlamentti tekee töitä mm. roaming-maksujen, verkkokaupan ja geoblokkauksen saralla.

Maailman syöpäpäivä        

Yhteiskunta 
 

Tänä vuonna maailman syöpäpäivää vietetään 20. kertaa. Syövän vastainen taistelu on EU:n ykkösprioriteetti terveyspolitiikassa.

Miten mepit edustavat meitä?        

Yhteiskunta 
 

EU-kansalaiset äänestävät Euroopan parlamenttiin jäseniä, jotka valvovat heidän etujaan.

Sähköposti-ilmoitus 

Tilaa ilmoitukset haluamistasi aiheista