Yhteiskunta 

Tämän kategorian tuotteet 

Finalistit vuoden 2020 Saharov-palkinnon saajaksi (vasemmalta oikealle): Valko-Venäjän demokraattinen oppositio, Guapinol-ympäristöaktivistit ja Berta Cáceres, Mosulin arkkipiispa Najeeb Michaeel        

Yhteiskunta 
 

Valko-Venäjän demokraattinen oppositio, Hondurasin ympäristöaktivistit ja Mosulin arkkipiispa ovat vuoden 2020 Saharov-finalistit.

Valokuva Turkista Lesbosin saarelle Kreikkaan saapuvista afganistanilaisista uhmaamassa myrskyävää merta        

Yhteiskunta 
 

Muuttoliike merkitsee Euroopalle haasteita ja mahdollisuuksia. Seuraavassa kerrotaan, miten EU toimii pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Yhteiskunta 
 

EU on ryhtynyt moniin toimiin koronaviruspandemian ja sen seurausten lieventämiseksi. Katso aikajanalta toimet teemoittain.

Vaikka joitakin osia EU-rahoituksesta on saavuttanut luovan alan entistä joustavampien valtionapusääntöjen ja Luova Eurooppa -ohjelman kautta, kulttuurille omistettua EU:n elpymisrahastoa ei ole olemassa. Europarlamentaarikot vaativat kulttuurin suoran tuen lisäämistä ja lisävaroja taiteelle pitkän aikavälin budjettiin.        

Yhteiskunta 
 

Eurooppa ei saisi väheksyä kulttuurin merkitystä, vaan sen pitäisi tukea alaa koronaviruskriisissä, mepit sanoivat 17. syyskuuta hyväksytyssä päätöslauselmassa.