Vijesti 

Featured 

       

Društvo 
 

Cilj je novih pravila o cestovnom prometu okončati narušavanje tržišnog natjecanja uz istodobno osiguravanje boljih radnih uvjeta za vozače. Saznajte više.

Podijelite na Twitter

Na Svjetski dan stanovništva pogledajte prvo izvješće o demografskim promjenama i trendovima diljem Europe i provje… https://t.co/GS4fzlcE7G

Najnovije videosnimke 

       
       
       

Vidi također: 

logo njemačkog predsjedanja Vijećem        

Europska pitanja 
 

Usred korona krize Njemačka je 1. srpnja nakon Hrvatske preuzela šestomjesečno predsjedanje Vijećem EU-a. Pitali smo njemačke zastupnike što očekuju.

Europski potrošači koji su pretrpjeli kršenje istih prava uskoro će moći kolektivno tužiti tvrtku, neovisno o tome gdje žive. Sada gotovo nemoguće, ovaj novi zakon će olakšati zaštitu potrošača, istovremeno izbjegavajući neosnovane tužbe.        

Društvo 
 

Novim pravilima o kolektivnoj pravnoj zaštiti omogućava se okupljanje potrošača u EU-u u borbi protiv domaćih i prekograničnih slučajeva „masovne štete”.

Climate Change illustration image. Photo by Ezra Comeau-Jeffrey on Unsplash        

Društvo 
 

Ublažavanje posljedica klimatskih promjena jedno je od temeljnih pitanja kojima se bavi Europski parlament. Saznajte više o poduzetim mjerama.

Skupina migranata hoda po željezničkoj pruzi ©Ajdin Kamber/AdobeStock        

Svijet 
 

Postoje mnogi razlozi za migraciju, od sigurnosti, demografije i ljudskih prava do siromaštva i klimatskih promjena. Saznajte više.

Cars waiting to pass a border control        

Sigurnost 
 

Područje na kojem se kod prelaska granica ne pregledavaju putovnice, takozvano “područje Schengena”, jedno je od najopipljivijih postignuća Europske unije. Saznajte više u našem vodiču.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Društvo 
 

EU poduzima mnoge mjere u borbi protiv pandemije i njezinih posljedica. Pogledajte našu vremensku crtu koja pruža jasan pregled po područjima.

ESF+: Racionaliziranje Europskog socijalnog fonda        

Društvo 
 

Izmijenjeni Europski socijalni fond učinkovitije će odgovarati na izazove nezaposlenosti i siromaštva, jačajući socijalnu dimenziju Europske unije.

A photo of a radiology. Photo by Owen Beard on Unsplash        

Društvo 
 

Kroz financiranje i zakonodavstvo EU poboljšava javno zdravstvo u mnogim područjima (sigurnost hrane, bolesti, čisti zrak...).

Obavijest e-poštom 

Prijavite se za primanje novosti