Nieuws 

Featured 

 Foto van Venetië dat al weken onder water staat ©123RF/European Union–EP        

Maatschappij 
 

De EU moet de langetermijndoelstelling voor klimaat aanpassen in 2020. Het Parlement wil ambitieuzere doelstellingen, maar willen de EU-landen klimaatneutraliteit bereiken vóór 2050?

De nieuwe leden van de Europese Commissie        

Europese zaken 
 

Na de beoordeling van de kandidaten beslisten Europarlementariërs op 27 november om de Commissie van Ursula von der Leyen te aanvaarden, zodat zij kan aantreden op 1 december.

Deel deze pagina op Twitter

In het Parlement deze week: 🔴Speciale plenaire sessie over klimaatnoodtoestand 🔴Voorbereidingen Conferentie over d… https://t.co/KibvVNfMDe

Zie ook: 

Foto met Labina Mitevska en Zorica Nusheva (de actrices), Teona Mitevska (de regisseur) en  Mads Brügger ( regisseur van Cold Case Hammarskjöld)        

Europese zaken 
 

“God Exists, her name is Petrunya” wint dit jaar de LUX-filmprijs. Regisseur Teona Mitevska sprak met ons over de kracht van haar verhaal over “een vrouw die het systeem uitdaagt en wint”.

Infografiek cijfers over de nieuw verkozen Europese Commissie        

Europese zaken 
 

De nieuwe Europese Commissie zal uit meer vrouwen dan ooit bestaan én is rijk aan politieke ervaring. Bekijk de infografiek en ontdek hoe het uitvoerende orgaan van Europa er nu uitziet.

Sacharovprijs 2018: Oleg Sentsov stapt uit het vliegtuig na gevangenis        

Europese zaken 
 

Oleg Sentsov, winnaar van de Sacharovprijs 2018 kan nu zelf zijn prijs ophalen, nadat hij vrijgelaten werd uit de gevangenis.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen