Nieuws 

Featured 

       

Maatschappij 
 

De EU neemt vele maatregelen om de coronapandemie en haar impact aan te pakken. Bekijk onze tijdlijn om een goed idee te krijgen per thema.

       

Wereld 
 

De EU onderhandelt wereldwijd over verschillende handelsovereenkomsten en deze zijn afhankelijk van goedkeuring door het Europees Parlement. Lees ons overzicht van lopende onderhandelingen.

Deel deze pagina op Twitter

Covid-19 traceer-apps kunnen een essentiële rol spelen in nationale strategieën om de lockdown-maatregelen op te he… https://t.co/QH25NeQRvv

Laatste video's 

       

Zie ook: 

Maatschappij 
 

Het record aantal migranten en vluchtelingen die in 2015 en 2016 de EU instroomden, is afgenomen. Bekijk de nieuwste feiten en cijfers over migratie en asiel in onze infografiek.

banner        
Prioriteit 

Prioriteit 
Klimaatverandering 

Maatschappij 
 

Lees wat het Europees Parlement doet om de klimaatverandering aan te pakken - misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd.

An ambitious EU long-term budget will be crucial to rebooting the economy and creating a green, digital and resilient Europe after Covid-19.        
Prioriteit 

Prioriteit 
De meerjarenbegroting  

Economie 
 

Een ambitieuze EU-meerjarenbegroting zal essentieel zijn om de economie te herstarten en een groen, digitaal en weerbaar Europa te bouwen na Covid-19. Ontdek hier hoe.

Arbeiders in een fabriek ©Photocreo Bednarek/AdobeStock        

Economie 
 

De EU bereidt enorme investeringen voor om mensen en bedrijven te steunen nu dat Europa een diepe economische recessie doormaakt door de Covid-19-uitbraak.

Flights canceled on information board ©Synthex/Adobe Stock        

Maatschappij 
 

Vlucht afgelast door Covid-19? Wil je niet of mag je niet reizen? Ontdek jouw passagiersrechten in de EU tijdens deze buitengewone omstandigheden.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen