Nieuws 

Featured 

Beeld met woorden in verschillende groottes om de COP25 in Madrid te illustreren        

Maatschappij 
 

De EU moet de langetermijndoelstelling voor klimaat aanpassen in 2020. Het Parlement wil ambitieuzere doelstellingen, maar willen de EU-landen klimaatneutraliteit bereiken vóór 2050?

Winnaars van de Europese Karel de Grote-prijs voor jongeren 2019        

Europese zaken 
 

Ben je tussen 16 en 30 jaar en werk je aan een project met een Europese dimensie? Meld je aan voor de Karel de Grote-prijs en wie weet win je financiering om je project verder uit te werken.

Deel deze pagina op Twitter

Het water in Venetië steeg drastisch de afgelopen weken 🌊Volgens het klimaatakkoord van Parijs, moet de EU de lange… https://t.co/lt1kE1ikbT

Zie ook: 

Alice en Lisi reisden vorige zomer samen door Europa dankzij het #DiscoverEU project. Foto door @lisi_meets_world op Instagram.        

Maatschappij 
 

Ben je 18 jaar oud, EU-burger en wil je Europa ontdekken? Dankzij het Discover EU-initiatief kunnen jongeren zich van 7 tot 28 november registreren voor gratis treinkaartjes.

Video over hoe een plenaire vergadering werkt        

Europese zaken 
 

Tijdens de plenaire sessie bereikt het werk van de Europarlementariërs een hoogtepunt. Maar wat gebeurt er precies tijdens deze hectische zittingen?

Foto van Ilham Tohti, winnaar van de 2019 Sacharovprijs © Andy Wong/AP images        

Europese zaken 
 

Ilham Tohti, een Oeigoerse econoom die strijdt voor de rechten van de Oeigoerse minderheid in China is de winnaar van de 2019 Sacharovprijs voor de vrijheid van denken.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen