Nieuws 

Featured 

Deze week op de agenda: brexit, NAVO en Vietnam        

EP-leden zullen deze week stemmen over brexit en een vrijhandelsovereenkomst met Vietnam en ze zullen veiligheid bespreken met NAVO-chef, Jens Stoltenberg tijdens de commissievergaderingen.

Deel deze pagina op Twitter

EU-burgers in het VK hebben minder reden om ongerust te zijn na de brexit. 🇬🇧 Ontdek hier hoe het Parlement strijdt… https://t.co/HPTxKSZjiU

Zie ook: 

Future of Europe -Top Story and Banner ©AP Images/European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Toekomst van Europa 

Europese zaken 
 

Wat is de beste manier om te EU te verbeteren om toekomstige uitdagingen beter aan te gaan. Ontdek de initiatieven van het Parlement en anderen.

Intro: top story Brexit ©AP Images/ European Union-EP        
Prioriteit 

Prioriteit 
Brexit 

Europese zaken 
 

Brexit: volgend op het Britse EU-referendum, hoe zal het land de EU verlaten? Ontdek meer over de rol van het Europees Parlement, van artikel 50 en verder.

Gebouwen in de stad Tehran, Iran        

EP-leden bespreken vandaag de situatie in Iran, na de recente escalatie in het land. Wat heeft geleid tot de huidige stand van zaken en welke rol kan de EU hierin spelen?

Een foto van jongeren voor het Parlement        

Europese zaken 
 

Neem deel aan het EYE2020-evenement in Straatsburg en help samen met andere jonge Europeanen het Europa van de toekomst vorm te geven.

Thumbnails EPLOS video        

Europese zaken 
 

Er is niet alleen een Europees Parlement in Straatsburg, Brussel of Luxemburg - het is dichterbij dan je denkt. Er zijn bureaus in Den Haag en in Brussel, met activiteiten in beide landen.

Video over  de agenda in 2020        

Europese zaken 
 

De EU werkt aan een aantal nieuwe wetsvoorstellen voor betere leefomstandigheden in Europa. Lees verder om te ontdekken wat je kan verwachten in 2020.

Kennisgeving e-mail 

Aanmelden voor updates over uw favoriete onderwerpen