Știri 

Featured 

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Societate 
 

UE ia măsuri concrete pentru a lupta împotriva pandemiei coronavirus și a-i diminua impactul. Vezi calendarul acțiunilor pentru o imagine clară în funcție de tematică.

Distribuiți această pagină pe Twitter

Încă nu știm când se va termina această criză. Dar, pentru a garanta că vom ieși din ea mai puternici, Uniunea Euro… https://t.co/FF9KyY2D4N

Cele mai recente comunicate de presă 

Consultați și: 

Au trecut 70 de ani de când Robert Schuman a făcut celebra sa declarație, unind țările europene. Scopul său a fost să aducă pace și solidaritate de durată între statele membre, astfel încât acestea să nu se mai întoarcă niciodată la ororile celui de-al Doilea Război Mondial. Actuala criză de sănătate îi aduce pe europeni în punctul în care trebuie să facă aceeași alegere: solidaritate și sprijin între vecini.        

Afaceri UE 
 

La 70 de ani de la declarația Schuman, Europa se confruntă cu o criză care demonstrează că solidaritatea în Uniunea Europeană este mai importantă ca oricând.

An empty office de to coronavirus out-brake ©Prostock-studio/AdobeStock        

Societate 
 

UE oferă un sprijin financiar suplimentar statelor membre, pentru păstrarea locurilor de muncă și protecția lucrătorilor afectați de criză.

Notificare e-mail 

Abonați-vă pentru a primi noutăți despre subiectele dvs. preferate