Naslovi 

Featured 

European Parliament Plenary session - Joint debate Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 23 April 2020 and new MFF, own resources and recovery plan        

Gospodarstvo 
 

Evropska unija pripravlja paket v višini 2.000 milijard evrov, ki bo ljudem in podjetjem pomagal premagovati gospodarsko krizo, ki jo je povzročil izbruh koronavirusa.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

Evropska unija še naprej igra osrednjo vlogo pri odzivu na pandemijo koronavirusa. Medtem ko je kratkoročna prioriteta boj proti širjenju virusa in podpora državam članicam, je dolgoročni cilj blažitev družbenih in gospodarskih učinkov krize. Navedimo 10 ukrepov, ki jih je EU, skupaj z Evropskim parlamentom, sprejela za boj proti covidu-19.        

Družba 
 

Preverite, kako institucije Evropske unije blažijo vpliv covida-19, ščitijo ljudi in gospodarstvo ter spodbujajo solidarnost.

Deli na Twitter

🔴V živo: Spletna razprava Kako EU spodbuja kmetijstvo in samooskrbo s hrano • @Franc_Bogovic, evr. poslanec, • dr.… https://t.co/aAdreqLygt

Najnovejša sporočila za javnost 

Glej tudi: 

cover picture        

Kako se financira Evropska unija in za kaj se denar porabi? V nadaljevanju si lahko preberete, kaj je dolgoročni proračun EU in kako se sprejme.

Top Story banner        
Prednostna naloga 

Prednostna naloga 
Dolgoročni proračun EU 

Gospodarstvo 
 

Ambiciozen dolgoročni proračun EU bo ključen za ponoven zagon gospodarstva in za gradnjo zelene, digitalne in odporne Evrope po pandemiji covida-19. Poglejte, kako bo to dosegal.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.