Naslovi 

Featured 

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Družba 
 

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

       

EU se z mnogimi državami po svetu dogovarja o tesnejših gospodarskih stikih, vse trgovinske sporazume EU pa potrjuje Evropski parlament. Preverite, kateri dogovori so v teku.

Deli na Twitter

“Tragični dogodki v #Bejrut so šokantni. V mislih smo s preminulimi in poškodovanimi v eksploziji, njihovimi bližnj… https://t.co/lZEZfGqQuy

Najnovejši videoposnetki 

       

Glej tudi: 

Workers at work in a big factory ©Photocreo Bednarek/AdobeStock        

Gospodarstvo 
 

Evropska unija pripravlja obsežen sveženj investicij, ki bo ljudem in podjetjem pomagal premagovati gospodarsko krizo, ki jo je povzročil izbruh koronavirusa.

cover picture for road safety infographic        

Družba 
 

EU se ponaša z zelo dobro cestnoprometno varnostjo, a katere države so pri prečevanju nesreč najuspešnejše? Preglejte podatke o smrtih na cestah po državah, starosti, spolu in več.

begunci        

Družba 
 

Migrantski tokovi, ki so bili v Evropi na vrhuncu v letih 2015 in 2016, so se močno zmanjšali. V infografiki predstavljamo zadnje podatke o migracijah in prosilcih za azil.

A photo of a radiology. Photo by Owen Beard on Unsplash        

Družba 
 

EU k izboljšanju javnega zdravja prispeva s financiranjem projektov in z zakonodajo na številnih področjih, med drugim glede bolezni, prehrane in čistega zraka.

Zaradi covida-19 so bili odpovedani številni leti, avtobusne in železniške povezave.        

Družba 
 

Je bil zaradi izbruha koronavirusa vaš let odpovedan? Morda ne želite ali ne smete potovati? Preverite, kakšne pravice imate potniki v Evropski uniji v tem kriznem času.

E-poštna obvestila 

Naročite se na novice o temah, ki vas najbolj zanimajo.