članki 

European Parliament Plenary session - Joint debate Conclusions of the extraordinary European Council meeting of 23 April 2020 and new MFF, own resources and recovery plan        

Evropska unija pripravlja paket v višini 2.000 milijard evrov, ki bo ljudem in podjetjem pomagal premagovati gospodarsko krizo, ki jo je povzročil izbruh koronavirusa.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

članki 

članki 

Odpovedani so bili številni leti, avtobusne in železniške povezave        

Je bil zaradi izbruha koronavirusa vaš let odpovedan? Morda ne želite ali ne smete potovati? Preverite, kakšne pravice imate potniki v Evropski uniji v tem kriznem času.

Uporabljate varno geslo? ©Vitalii Vodolazskyi/AdobeStock        

Odkar je izbruhnil koronavirus, se je razcvetel spletni kriminal, saj zlonamerneži poskušajo zlorabiti strah in nove spletne navade ljudi. V nadaljevanju so nasveti, kako se lahko zaščitite.

Kako deluje evropska demokracija v času pandemije        

Pandemija covida-19 je Parlament prisilila, da je omejil srečanja v živo in pričel funkcionirati na daljavo, a poslanci še vedno lahko potrjujejo nujne ukrepe EU za boj proti virusu.

Nekatere poslanke in poslanci so na izredni plenarni razpravi sodelovali na daljavo.        
Sporočilo za javnost 

Sporočilo za javnost 

Evropske poslanke in poslanci si želijo obsežnega svežnja za oživitev in pomoč evropskemu gospodarstvu po krizi COVID-19, vključno z obveznicami za obnovo, ki naj jih zagotavlja proračun EU.

članki 

COVID-19: Parlament odobril ključne ukrepe EU        
Sporočilo za javnost 

Sporočilo za javnost 

V okviru skupnega odziva EU na krizo COVID-19 so poslanke in poslanci Parlamenta na izrednem plenarnem zasedanju sprejeli tri nujne zakonodajne predloge Evropske komisije.

članki