Družba 

Proizvodi v tej kategoriji 

cover picture for road safety infographic        

Družba 
 

EU se ponaša z zelo dobro cestnoprometno varnostjo, a katere države so pri prečevanju nesreč najuspešnejše? Preglejte podatke o smrtih na cestah po državah, starosti, spolu in več.

begunci        

Družba 
 

Migrantski tokovi, ki so bili v Evropi na vrhuncu v letih 2015 in 2016, so se močno zmanjšali. V infografiki predstavljamo zadnje podatke o migracijah in prosilcih za azil.

cover picture for Covid19 timeline of EU actions        

Družba 
 

Evropska unija se s številnimi ukrepi bori proti pandemiji in njenim posledicam. V časovnici si oglejte prikaz ukrepov po področjih.

A photo of a radiology. Photo by Owen Beard on Unsplash        

Družba 
 

EU k izboljšanju javnega zdravja prispeva s financiranjem projektov in z zakonodajo na številnih področjih, med drugim glede bolezni, prehrane in čistega zraka.

Zaradi covida-19 so bili odpovedani številni leti, avtobusne in železniške povezave.        

Družba 
 

Je bil zaradi izbruha koronavirusa vaš let odpovedan? Morda ne želite ali ne smete potovati? Preverite, kakšne pravice imate potniki v Evropski uniji v tem kriznem času.

Pandemija covida-19 je izpostavila obstoječi problem - pomanjkanje nekaterih zdravil v EU. Evropski parlament predlaga vrsto ukrepov za reševanje tega vse bolj razširjenega, a večinoma zamolčanega problema.        

Družba 
 

Zakaj v EU prihaja do pomanjkanja zdravil, kako je na to vplival koronavirus in kako želi Parlament izboljšati situacijo - preverite v članku.