På förstasidan 

Featured 

10 saker som EU gör för att bekämpa coronaviruset        

Samhälle 
 

Ta reda på vad EU-institutionerna gör för att mildra effekterna av coronavirusets utbrott, för att skydda medborgarna och ekonomin  och för att främja solidaritet.

Block med uppskrivet lösenord på tangentbord ©Vitalii Vodolazskyi/AdobeStock        

Samhälle 
 

Brott på nätet har skjutit i höjden sedan Covid-19-pandemin bröt ut. Personer med onda avsikter försöker utnyttja människors rädsla. Läs våra tips på hur du kan skydda dig.

Video om EU:s forskningsstöd kampen mot coronautbrottet        

Samhälle 
 

Medan världen kämpar för att tygla coronaviruspandemin, stöder EU insatser för att utveckla vaccin och effektiva behandlingar så snabbt som möjligt.

Dela denna sida på Twitter

"Europas styrka är dess solidaritet, och Europaparlamentet vill fortsätta vara ett föredöme. Våra kök i Bryssel kom… https://t.co/WqMZuV37U5

Se även: 

En patient får en vaccinationsspruta.        

Samhälle 
 

Mässlingsfallen har tredubblats i EU på bara ett år. Parlamentet oroas över hur den lägre vaccinationsgraden påverkar folkhälsan.

Gruppbild av representanter för de vinnande projekten        

EU-frågor 
 

Årets upplaga av Europeiska Karlspriset för unga, som vänder sig till unga mellan 16 och 30 år som driver projekt med en europeisk dimension har skjutits upp.

Bild på en vattenfontän med en person som fyller sitt glas med vatten.        

Kammaren backade upp nya regler som ska förbättra kvalitén och tillgången på dricksvatten för alla EU-medborgare och som ska se till att minska på plastavfallet ifrån vattenflaskor.

Informationstavla om flygningar ©Synthex/Adobe Stock        

Samhälle 
 

Är flyget inställt på grund av Covid-19? Eller vill du inte resa, eller får du inte resa? Ta reda på dina rättigheter som passagerare inom EU under dessa speciella tider.

E-postnotis 

Anmäl dig och få uppdateringar om dina favoritämnen