Ekonomi 

Artiklar i denna kategori 

Vi tillbringar allt större del av våra liv på internet. Parlamentet menar att vi behöver nya regler för leverantörer av digitala tjänster. Parlamentsledamöterna låter sig vägledas av en enkel princip, oavsett om det gäller att handla på nätet eller sprida innehåll på sociala medier: Om det är olagligt offline, ska det även vara olagligt online.        

Ekonomi 
 

Plattformsekonomin medför fördelar men också risker. Läs mer om vilka frågor EU vill lösa med nya lagar och de lösningar som föreslås av parlamentsledamöterna.

cover picture        

Ekonomi 
 

Hur finansieras EU, och vad används pengarna till? Läs vidare för att få EU:s långtidsbudget och besluten bakom förklarade.

Plastavfall        

Parlamentet vill se nya inkomstkällor till EU för att investera i Europas framtid och stödja återhämtningen från covid-19 utan att belasta skattebetalarna. Läs mer.

Europaparlamentet vill ha en ambitiös EU-budget som finansierar återhämtningen och bidrar till att bygga ett grönt Europa, utan att belasta skattebetalare eller framtida generationer. Men hur? Med extra inkomstkällor, så kallade "egna medel".        

För att finansiera återhämtningen efter covid-19 och för att investera i Europas framtid så efterlyser parlamentet nya inkomstkällor till EU:s budget. Ta reda på mer i vår video.

QUIZZ_general        

EU-budgeten handlar om att arbeta tillsammans för att förbättra européernas vardag. Men hur mycket känner du till om den? Testa vår frågesport och ta reda på hur mycket du vet.

Arbetare jobbar i en stor fabrik.        

Ekonomi 
 

EU förbereder massiva investeringar för att hjälpa människor och företag när Europa tacklar den djupa ekonomiska nedgången till följd av Covid19-utbrottet.