skip to content
 
 
 

Conferinţa Promotori pentru democraţie europeană 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat în data de 11 noiembrie 2016 conferinţa de final a celei de-a doua ediţii a proiectului „Promotori pentru democraţie europeană”.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai sectorului de tineret din România: elevi, studenţi, organizaţii non-guvernamentale de tineret, care au aflat mai multe detalii despre proiectul „Promotori pentru democraţie europeană”, dar şi cum pot deveni şi ei la rândul lor participanţi la următoarele ediţii ale acestui proiect.

Principalul obiectiv al acestei conferinţe a fost de a prezenta obiectivele şi rezultatul activităţilor derulate de Promotorii participanţi în ediţia din 2016 a proiectului.

Evenimentul a inclus de asemenea şi o dezbatere cu deputaţi români în Parlamentul European - Cristian Dan Preda (PPE) şi Victor Negrescu (S&D), în legătură cu temele europene de actualitate, dar şi despre posibile măsuri şi acţiuni necesare la nivel european care să răspundă nevoilor tinerilor.

Totodată, tinerii participanţi au avut posibilitatea de a cunoaşte şi a intra în dialog cu alţi colegi de generaţie, care au participat la proiecte cu dimensiune europeană şi care au putut împărtăşi   experienţa proprie în desfăşurarea acestora. Participanţii au fost încurajaţi să afle mai multe detalii despre cum se pot implica în proiecte similare iniţiate de Parlamentul European sau de Biroul de Informare din România şi cum pot deveni mai activi în comunitatea din care fac parte.

 
 .
Proiectul Promotori pentru democraţie europeană