skip to content
 
 
 

Votul Parlamentului European pentru noua Comisie Europeană

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat la 22 octombrie 2014, dezbaterea online: "Votul Parlamentului European pentru noua Comisie Europeană - control parlamentar și transparență democratică". 

Obiectivul dezbaterii a fost de a sublinia continuitatea și rezultatul procesului democratic reprezentat de alegerile europene din 25 mai 2014, prin alegerea președintelui Comisiei Europene și definirea direcției politice a Comisiei Europene prin votul Parlamentului European pentru colegiul comisarilor.

La dezbatere au participat, în direct din Strasbourg, deputați europeni din cele trei grupuri politice în care România are reprezentanți: MEP Adina Vălean - Vicepreşedintă a Parlamentului European, Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), MEP Victor Boştinaru - Vicepreședinte al Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D) și MEP Norica Nicolai - Vicepreședintă a Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE).

În studioul din București au fost prezenți: dna. Luciana Ghica - Lector Universitar în cadrul Facultății de Științe Politice, Universitatea București și dl. Dan Cărbunaru, Director Calea Europeană.

Transmisia de la Bucuresti s-a desfăşurat în cadrul studioului HotNews și a fost moderată de Cristian Pantazi, redactor șef HotNews.ro. Co-moderator în studioul de la Strasbourg a fost Ioana Morovan, jurnalist Euractiv.ro.

Aproximativ 5.000 de oameni au accesat informația despre dezbatere, fiind singura transmisie Live din ziua votului cu europarlamentari. Acțiunea s-a dovedit a fi una de succes, oferind cetățenilor ocazia de a participa la dezbatere și de a intra în direct cu europarlamentari români.

VIDEO - Aici puteți viziona înregistrarea dezbaterii.