skip to content
 
 
 

Serie de evenimente la Constanța la finalul lunii noiembrie

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat la Constanța, vineri, 24 noiembrie 2017, două evenimente ce au pus în dezbatere teme de actualitate de pe agenda Uniunii Europene, relevante în contextul local și regional.

Evenimentele s-au bucurat de participarea deputaților Ramona Mănescu (Grupul Partidului Popular European), Maria Grapini și Claudia Țapardel (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților).

Uniunea Europeană, de la 28 la 27 de state membre: provocări și oportunități

Alături de Universitatea Ovidius, Biroul de Informare al Parlamentului European i-a invitat pe studenți la o dezbatere despre viitorul Uniunii Europene. Aceștia au avut un schimb de idei cu eurodeputații pe marginea contextului european actual, marcat de desfășurarea negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din Uniune, de criza fluxurilor migratorii, de refacerea economiilor statelor membre după criza economică și financiară, dar și de discuțiile pe marginea scenariilor posibile pentru a asigura coeziunea unei Uniuni de 27 de state membre.

Dezvoltarea turismului și infrastructurii pe litoralul Mării Negre

Cea de-a doua dezbatere, organizată în nordul stațiunii Mamaia, a permis un dialog privind viitorul turismului pe litoralul Mării Negre.

Reprezentanți ai autorităţilor locale, ai operatorilor din turism la nivel local şi regional, jurnaliști și alte părți interesate au dezbătut alături de cei trei eurodeputați teme relevante precum promovarea patrimoniului cultural, dezvoltarea segmentului balnear, îmbunătățirea infrastructurii și conectivității, parteneriatul public-privat și proiectele europene ca motor al investițiilor pentru viitor dar și formarea profesională și rolul acesteia în creșterea calității serviciilor.

Cele două dezbateri au fost transmise în direct prin webstreaming pe pagina noastră de Facebook.

Agendele celor două dezbateri

 

Galerie foto