skip to content
 
 
 

Ziua internaţională a femeii 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România a organizat dezbaterea "Drumul spre libertate și demnitate al femeilor refugiate", vineri, 11 martie 2016, la Centrul Cultural Casa Artelor (Casa Eliad) din Bucureşti.

În contextul unei crize umanitare excepționale, un număr important dintre cei care și-au părăsit țara din cauza violențelor și s-au îndreptat către zone unde puteau găsi protecție îl constituie femeile și copiii. Aceștia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă, adeseori fiind supuși unor discriminări multiple și violării drepturilor lor fundamentale.

Pornind de la necesitatea unei perspective de gen în domeniul migrației și al politicii de azil, Comisia Parlamentului European pentru drepturile femeii și egalitatea de gen a pregătit un raport intitulat „Situația refugiatelor și a solicitantelor de azil în UE„. Raportul, care a evidenţiat situația deosebit de vulnerabilă a femeilor refugiate, a fost prezentat în plenul Parlamentului European la începutul lunii martie a.c. și a fost votat și adoptat în data de 8 martie 2016.

Rezoluţia Parlamentului European din 8 martie 2016 referitoare la situația refugiatelor și a solicitantelor de azil în UE