skip to content
 
 
 

Legislația europeană și persoanele cu dizabilități

Biroul Parlamentului European în România, Reprezentanța Comisiei Europene în România și Consiliul Național al Dizabilității din România au organizat evenimentul "Șanse egale - legislația europeană și persoanele cu dizabilități".

Eveniment BIPE
Eveniment BIPE

Forumul cetățenesc a avut loc în data de 3 decembrie, de Ziua Internațională și Europeană a persoanelor cu dizabilități.

Participanții, reprezentanți ai Asociațiilor de nevăzători, persoane cu handicap neuromotor, handicap somatic, surzi, invalizi de război, reuniți sub umbrela Consiliului Național al Dizabilității, reprezentanți ai altor ONG-uri precum și reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Camerei Deputaților au dezbătut probleme legate de cadrul legislativ pentru persoanele cu dizabilități în Uniunea Europeană, cu accent pe aplicarea acestuia în România.

Forumul a decis întrunirea in acest format si in cursul anului 2011, pentru a asigura comunicarea cu deputații europeni si informarea pentru adoptarea si implementarea in Romania a legislației europene. In decembrie 2010 va fi lansat si primul dicționar român-englez, englez-român în alfabetul Braille, finanțat de Reprezentanța Comisiei Europene in Romania.