skip to content
 
 
 

Parlamentul European, serie de evenimente la Iaşi

08/06/2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România va organiza la Iaşi, în perioada 16 - 17 iunie 2016, o serie de evenimente dedicate principalilor actori implicaţi în implementarea proiectelor cu fonduri europene, jurnaliştilor şi studenţilor.

"Europa nu se vrea dezbătută doar la Bucureşti, ci în toată ţara. Mergem la Iaşi pentru a discuta cu tinerii despre viitorul proiectului european şi pentru a dezbate modul în care putem creşte impactul investiţiilor din fonduri europene în regiunile României", a declarat Mădălina Mihalache, şeful Biroului de Informare al Parlamentului European în România.

Organizate în parteneriat cu Universitatea Alexandru Ioan Cuza, evenimentele vor debuta joi, 16 iunie, cu o dezbatere cu studenți şi tineri pe teme europene de actualitate, urmată de proiecția peliculei "Mediterranea", finalistă a premiului LUX al Parlamentului European, ediția anului 2015.

Vineri, 17 iunie, jurnaliștii sunt invitați la un briefing de presă susținut de dl Cătălin Ivan, Membru al Parlamentului European, Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor şi Democraților (S&D). Evenimentele de la Iaşi vor continua cu o dezbatere privind fondurile europene, intitulată "Dezvoltare locală şi regională cu finanțare europeană", cu participarea actorilor implicaţi în dezvoltarea infrastructurii, a mediului de afaceri, a turismului şi a cooperării transfrontaliere cu Republica Moldova şi Ucraina. Dezbaterea, moderată de jurnalistul Constantin Rudnitchi, se va bucura de participarea dlui deputat european Cătălin Ivan, şi va avea loc în sala Senatului Universității Alexandru Ioan Cuza. Participarea la dezbatere se face pe baza unei invitații.

Contact

Biroul de Informare al PE

Mihai Roşioru

mihai.rosioru@europarl.europa.eu

021.405.08.96