skip to content
 
 
 

Agenda Parlamentului European pentru săptămâna 10-16 iulie

10/07/2017

Săptămâna aceasta deputaţii europeni îşi desfăşoară activitatea in cadrul comisiilor parlamentare.

Schimbările climatice/ utilizarea terenurilor. Obligația fiecărui stat membru UE de a compensa emisiile generate de utilizarea terenurilor, de exemplu în agricultură și silvicultură, va fi supusă votului Comisiei pentru mediu. Emisiile trebuie compensate printr-o eliminare echivalentă de CO2 din atmosferă. Măsurile contribuie la punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice (marți)

Îngrășăminte. Planurile de creștere a utilizării îngrășămintelor organice și a deșeurilor vor fi votate de Comisia pentru piața internă. Normele ar impune limite ale metalelor grele, cum ar fi cadmiul, în aceste produse, inclusiv importurile. Scopul este acela de a reduce impactul asupra mediului, deșeurile și consumul de energie. (marți)

Migrația / Italia și Grecia. Autoritățile italiene, agențiile și organizațiile UE care activează în Marea Mediterană Centrală vor discuta referitor la acțiunile de căutare și salvare, precum şi referitor la cooperarea cu autoritățile libiene cu Comisia pentru libertăți civile. În cursul dimineții, ministrul grec pentru imigrație, Ioannis Mouzalas, împreună cu un reprezentant al UNHCR, vor discuta cu deputații europeni din Comisia pentru libertăți civile și Comisia de dezvoltare, despre sprijinul acordat de UE Greciei pentru primirea și integrarea refugiaților. (miercuri)

Pluralismul și libertatea în mass-media în UE. Comisia pentru libertăți civile organizează o audiere privind pluralismul mediatic cu directorul Centrului pentru pluralismul și libertatea mass-media, Pier Luigi Parcu, și directorul Federației Europene a Jurnaliștilor, Renate Schroeder. Deputații europeni vor discuta asupra unei analize comparative comandată de Comisia pentru peisaje media din Bulgaria, Franța, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia și România. (marți)

Brexit și aviație. Impactul Brexit asupra sectorului aviatic și asupra industriei turismului va fi discutat de către Comisia pentru transport și turism cu directorii executivi ai mai multor aeroporturi din UE, inclusiv Heathrow, precum și Michael O'Leary de la Ryanair, CEO al IAG și alții. (marţi)

Impozitare. Ministrii Finanțelor, Wolfgang Schäuble (Germania), Paschal Donohoe (Irlanda), Pier Carlo Padoan (Italia) și Jeroen Dijsselbloem (Olanda) vor apărea în fața Comisiei de anchetă privind spălarea banilor și evaziunea fiscală, în legătură cu dezvăluirile și acțiunile întreprinse de Comisie în acest domeniu. (marţi)

Fond UE pentru stabilitate și pace în întreaga lume. Deputații europeni din Comisia de afaceri externe vor vota revizuirea unui instrument esențial de asistență externă al UE, destinat finanțării proiectelor pentru a răspunde crizelor din întreaga lume. Până în prezent, fondul a contribuit la 267 de proiecte în 68 de țări. (marţi)

Compoziția PE / Brexit. Deputații europeni constituționali vor examina o propunere de redistribuire a locurilor în Parlament, având în vedere că actualul mandat va înceta în 2019 și, de asemenea, în perspectiva retragerii viitoare a Regatului Unit din UE. (miercuri)

Președinția estonă. Miniștrii guvernului estonian, care dețin președinția rotativă a Consiliului UE pentru următoarele șase luni, își vor prezenta prioritățile în diferite domenii de politică comisiilor în cauză. (De luni până joi)

Agenda președintelui. Președintele PE, Antonio Tajani, se va întâlni marți cu președintele Republicii Capului Verde, Jorge Carlos de Almeida Fonseca. Mai târziu în aceeași zi, are o întâlnire cu Primul Ministru al României, domnul Mihai Tudose.

Mai multe informații: