skip to content
 
 
 

Agenda Parlamentului European, săptămâna 26 iunie - 2 iulie

26/06/2017

În săptămâna 26 iunie - 2 iulie, deputații europeni își vor desfășura activitatea în cadrul reuniunilor Comisiilor şi grupurilor politice, la Bruxelles.

Ceremonia europeană memorială pentru Helmut Kohl. O ceremonie memorială europeană în onoarea fostului cancelar al Germaniei și cetățean onorific al Europei, Helmut Kohl, va avea loc sâmbătă, în sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Vorbitorii includ Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Președintele Consiliului European, Donald Tusk, Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Președintele francez Emanuel Macron și fostul președinte al Statelor Unite, Bill Clinton.

Terorism. Președintele Eurojust, Michele Coninsx, va prezenta principalele puncte ale raportului Eurojust 2016 privind Luptătorii Străini împotriva Terorismului către membrii Comisiei pentru libertăți civile și va discuta împreună cu ei constatările. (joi)

Dialogul inter-religios. Ca parte a unei serii de seminare organizate de Parlamentul European împreună cu bisericile și cu organizații europene religioase, filosofice și neconfesionale, următorul seminar se va referi la "Viitorul Europei - Reflecții pentru UE până în 2025". Mairead McGuinness, primul vicepreședinte al Parlamentului European și Frans Timmermans, primul vicepreședinte al Comisiei, vor începe discuția. (marți)

Pregătiri pentru plenară. Grupurile politice se vor pregăti pentru sesiunea plenară din 3 - 6 iulie, când vor face bilanțul președinției malteze a Consiliului UE și vor discuta despre prioritățile viitoarei președinții estoniene. Deputații europeni vor dezbate, de asemenea, rezultatele summitului european din 22 și 23 iunie și prioritățile de lucru ale Comisiei pentru anul 2018. Deputații europeni vor vota asupra legislației privind îmbunătățirea accesului la cărți pentru nevăzători și asupra legislației privind constrângerea marilor companii de a publica informații despre taxa pe care o plătesc în fiecare țară. Parlamentul va vota, de asemenea, dacă să aprobe sau nu primul acord UE-Cuba, va vota cu privire la situația din Turcia, precum și la propunerile de combatere a uzurii morale a mărfurilor. Președintele argentinian, Mauricio Macri, se va adresa deputaților europeni într-o ședință solemnă.

Agenda președintelui. Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va ţine discursul de deschidere al Forumului femeilor din Roma 2017 privind "Revitalizarea Europei cu energia femeilor pentru pace și prosperitate". Marţi, Președintele Tajani va fi în Luxemburg pentru a se întâlni cu premierul Xavier Bettel și va organiza o conferință de presă cu președintele Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer. Miercuri, se va întâlni cu fondatorul Bloomberg, Michael Bloomberg, după care va urma o conferință de presă.

Briefing de presă pre-sesiune. Serviciul de presă al PE va organiza vineri, la ora 12:00 (ora României), un briefing de presă cu purtătorii de cuvânt ai grupurilor politice.

Mai multe informații: