skip to content
 
 
 

Agenda PE în săptămâna 22 - 27 ianuarie 2018

Săptămâna aceasta au loc la Bruxelles întâlniri în cadrul comisiilor și grupurilor politice. Principalele teme din agendă sunt enumerate mai jos.

22/01/2018
 .
cladirea PE cu steagul UEAgenda saptamanii
cladirea PE cu steagul UE

Alegerile din 2019 / Distribuția mandatelor în PE. Comisia de afaceri constituționale va vota o nouă distribuţie a mandatelor în Parlamentul European pentru legislatura 2019-2024. Deputații europeni vor vota, de asemenea, dacă vor crea sau nu liste electorale transnaționale care să cuprindă întreg teritoriul Uniunii Europene. (marţi)

Reducerea emisiilor de CO2 și silvicultura. Două înțelegeri neoficiale cu miniștrii UE vor fi supuse votului Comisiei pentru Mediu: una privind stabilirea obiectivelor naționale de reducere a emisiilor și una privind asigurarea echilibrului emisiilor de CO2 prin absorbția de CO2 de către păduri, terenuri agricole și pășuni. Legile se numără printre cele mai importante eforturi UE în vederea punerii în aplicare a acordului de la Paris privind schimbările climatice. (miercuri)

Cooperarea polițienească. Deputații europeni din Comisia pentru libertăți civile vor vota o propunere de instituire a unui sistem centralizat care să faciliteze statelor membre schimbul rapid al cazierelor judiciare ale cetățenilor din afara UE. (joi)

Statul de drept în Malta. Deputații din Comisia pentru libertăți civile și PANA, fosta comisie de anchetă, vor discuta rezultatul vizitei lor în Malta, care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, pentru a investiga statul de drept în țară, acuzațiile de corupție și spălarea banilor. Deputații europeni urmează să se întâlnească cu dl Silvio Camilleri, preşedintele Curţii Supreme de Justiție din Malta (de confirmat). (joi)

Miere și albine. Comisia pentru agricultură va prezenta propuneri pentru o protejare mai bună a sănătății albinelor, intensificarea luptei împotriva contrafacerii mierei, creșterea sprijinului pentru apicultorii din UE și promovarea beneficiilor consumului de miere în UE. (marţi)

Comemorarea Holocaustului. Parlamentul European va marca „Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului prin găzduirea unui eveniment comemorativ la sediul său. Evenimentul va fi deschis de un discurs al Prim-vicepreședintelui Parlamentului European, Mairead McGuinness, urmat de o declarație a președintelui Congresului Evreiesc european, Moche Kantor. Evenimentul din acest an se concentrează pe educație și pe copii. (miercuri)

Jurnalul Președintelui. Președintele Tajani va găzdui luni seara recepția de Anul Nou pentru Corpul Diplomatic.