skip to content
 
 
 

Drepturi cetățenești

Câteva surse de informare despre servicii și instituții europene, care pot ajuta cetățenii europeni în diverse situații

Portalul Uniunii Europene este portalul dedicat tuturor instituțiilor, activităților și politicilor Uniunii Europene. Portalul este conceput pentru ca orice cetățean european, să își cunoască drepturile și să găsească informații utile despre mobilitatea în cadrul UE.

 
Europe Direct
Europe Direct

Europe Direct este un serviciu de informare gratuit, oferind celor interesați informații practice despre drepturile pe care le au atunci când călătoresc în spațiul UE sau lucrează într-un alt stat membru. Oricine poate telefona gratuit la 00 800 67 89 10 11 de oriunde din EU.

 
 .
Europa ta
Europa ta

Europa ta - Consiliere este un serviciu al UE care oferă publicului consultanță și ajutor privind viața, munca și călătoriile în UE. Serviciul dispune de o echipă de avocați care își desfășoară activitatea în toate limbile oficiale ale UE și care cunosc atât legislația europeană, cât și legislațiile tuturor țărilor UE.

 
Solvit
Solvit
 .

Solvit este un serviciu gratuit coordonat de Comisia Europeană, care gestionează problemele survenite datorită aplicării necorespunzătoare a legislației europene de către autoritățile publice în cadrul statelor membre ale UE. Informații și asistență în România sunt furnizate de Solvit în cadrul Ministerului Afacerilor Europene.

 
Eurodesk
Eurodesk
 .

Eurodesk este o rețea de coordonatori naționali și peste 900 de parteneri regionali și locali, oferind tinerilor și celor care lucrează cu tinerii informatii și îndrumări de înaltă calitate despre Europa.