skip to content
 
 
 

Skupaj smo

Med kampanjo pred evropskimi volitvami smo ustvarili skupnost, ki je povezala vse konce Evrope. Skupaj z novoizvoljenimi poslanci Evropskega parlamenta imamo pet let, da zgradimo Evropo, kakršno si želimo. Pet let skupnega življenja, dela in sanj. Pridruži se tej vseevropski skupnosti in tudi ti poskrbi, da bomo dosegli kar največji učinek. Skupaj lahko širimo razprave, se učimo drug od drugega in najdemo skupne točke.
Evropski parlament je glas ljudi. Naj se sliši tudi tvoj glas.

Skupajsmo

Aktualno

Na spletnem seminarju  v petek, 29. maja, ob 11. uri bomo spregovorili o evropski pomoči zaradi pandemije covida-19 prizadetim regijam. Pridružite se nam!
Niz spletnih razprav nadaljujemo v petek, 22. maja, ob 11. uri s pogovorom o dostojni starosti v EU. Pridružite se nam.
Serijo javnih spletnih razprav nadaljujemo v petek, 15. maja, ob 11. uri s pogovorom o zdravju v EU po pandemiji. Pridružite se nam.
S spletnim projektom Vsakodnevni junaki se zahvaljujemo vsem tistim, ki so se v kriznih časih nesebično in solidarno pridružili boju proti covidu-19.
Serijo javnih spletnih razprav odpiramo  že ta petek, 8. maja, ob 13. uri s pogovorom o odzivu EU na pandemijo. Pridružite se nam.
Evropski parlament vabi evropske državljane, skupine, združenja in organizacije k prijavi za nagrado Državljan Evrope 2020. Nagrado Parlament podeljuje za projekte, ki spodbujajo tesnejše povezovanje in sodelovanje, pa tudi vrednote Listine Evropske unije o temeljnih pravicah.
Evropski mladinski parlament Slovenija se bo s 27 drugimi nacionalnimi zmagovalci pomeril za prestižno nagrado za evropske mladinske projekte.
Evropski parlament in Evropska unija sta zavezana pomoči državam članicam pri spopadanju z izbruhom novega koronavirusa ter reševanju socialno-ekonomskih vplivov in posledic krize.
Konec maja bo v Strasbourgu potekal Evropski mladinski dogodek EYE 2020, ki mladim ponuja možnost za druženje z vrstniki in odločevalci ter za soustvarjanje evropske prihodnosti.
Na okrogli mizi o pomenu nagrade Saharova za svobodo misli in njenem lanskem prejemniku Ilhamu Tohtiju so izmenjali misli evropska poslanka Irena Joveva, starosta slovenskega novinarstva Branko Soban in novinar TV Slovenija Aleš Malerič.
Več