skip to content
 
 
  • Bandera Unió Europea.
 

Actualitat

El Parlament Europeu concedeix cada any el Premi Sàkharov en reconeixement a la tasca de personalitats o col·lectius que defensen els drets humans i les llibertats fonamentals.
L'avaluació de l'actual sistema d'euroordre, el debat sobre la situació actual de Bielorússia en presència de la líder opositora Sviatlana Tsikhanouskaya i el Nou pacte migratori, són alguns dels temes que les comissions parlamentàries tractaran aquesta setmana.
La comissió de Llibertats Civils del PE tractarà aquesta tarda el funcionament de l'ordre europea d'arrest i les possibles vies de reforma per augmentar la seva eficiència.
Definicions, mètodes i criteris de salut comuns són essencials per lluitar de manera efectiva contra la pandèmia i les seves conseqüències econòmiques, segons el Parlament.
Totes les notes de premsa
 

Agenda

Les representacions de les institucions europees a Barcelona van organitzar el dimecres 16 de setembre el visionat del primer debat sobre l'estat de la UE de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, des del Parlament Europeu, a la Fàbrica Lehmann, seguit d’un diàleg amb el periodista Xavi Coral i el director d'anàlisi i perspectiva global a Open Society Foundations, Jordi Vaquer.
Dijous 9 de juliol els dos copresidents de l'Assemblea Parlamentària Euro-Llatinoamericana (EuroLat), el co-president del Parlament Europeu, Javi López, i el president del Parlament Llatinoamericà i senador xilè, Jorge Pizarro, van participar en un diàleg sobre les conseqüències de la pandèmia de coronavirus a la UE i Llatinoamèrica. La trobada s'emmarca en el cicle “Diàlegs des de Casa” que organitza Casa Amèrica Catalunya, i que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.
 

Campanya #OnSónLesDones

Iniciativa per promoure la paritat de gènere en conferències i debats

L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i l’Institut Català de les Dones col·laboraran per promoure a Catalunya una iniciativa per augmentar la presència de dones expertes com a ponents a conferències i debats.
 

Convocatòries

El Parlament Europeu ha obert una nova convocatòria de subvencions per al cofinançament d'accions d'organitzacions que vulguin promoure el coneixement sobre l'activitat de la Unió Europea entre els ciutadans. El Parlament Europeu podria arribar a cobrir fins a un màxim de 80% del pressupost de la proposta, que s’haurà de presentar abans del 30 de setembre.
 

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Des de 1998 som l’enllaç a Barcelona del Parlament Europeu i els nostres representants.  · 705 escons · 27 països · 447 milions de ciutadans