skip to content
 
 
 

Eleccions europees 2019

Els responsables de premsa al Parlament i a tots els estats membres (Oficines d’enllaç del Parlament Europeu) cobreixen totes les àrees polítiques i poden atendre sol·licituds dels mitjans sobre el treball del Parlament.
Informació sobre horaris i serveis per als mitjans de comunicació durant les jornades electorals (23-26 de maig) i la nit electoral del 26 de maig. 
Els diputats al Parlament Europeu són escollits mitjançant sufragi directe cada cinc anys. Cada país té les seves pròpies normes electorals, però s’apliquen algunes disposicions comunes.
El Parlament ofereix una àmplia gamma d’eines i serveis multimèdia gratuïts i actualitzats per ajudar la premsa i els mitjans audiovisuals a la cobertura de la seva activitat durant les eleccions europees.
Consulti els resultats detallats d’anteriors eleccions europees en un format gràfic fàcil de descarregar a través d’una nova aplicació web del Parlament Europeu.
El Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny la campanya “Aquesta vegada voto”, especialment enfocada a apoderar els joves en la creació d’espais de debat de cara a les eleccions europees del 2019.
Com en totes les eleccions, votar en les eleccions europees significa escollir el teu futur.
El Parlament se situa al centre de la democràcia europea. Els eurodiputats, elegits per sufragi directe, pels ciutadans, debaten i decideixen sobre la legislació juntament amb el Consell de la Unión Europea, on estan representats els Estats membres.

Com votar a Espanya

26/05/2019

Les eleccions europees tindran lloc a Espanya el 26 de maig de 2019. Tots els ciutadans europeus majors de 18 anys tenen dret a vot. El vot pot ser presencial, per correu postal o fins i tot des de fora d'Espanya, segons el procediment que estableix la llei electoral nacional.
Partint dels resultats de les eleccions europees com a base, el Parlament Europeu escollirà un dels caps de llista com a president de la Comissió després de la proposta formal dels caps d’Estat o de Govern, que tindran en compte el resultat dels comicis.
Com influeix Europa en la nostra vida diària? Com repercuteix en els nostres llocs de feina, les nostres famílies, la nostra atenció sanitària, les nostres aficions, els nostres viatges, la nostra seguretat, les nostres decisions com a consumidors i els nostres drets socials? I com està present Europa en els nostres pobles, ciutats i regions?
Las encuestas de abril y octubre de 2018 muestran el creciente apoyo ciudadano a la Unión Europea.

Normes nacionals

26/05/2019

Les eleccions europees se celebraran del 23 al 26 de maig de 2019, depenent del país. Cadascun dels 27 Estats membres compta amb les seves pròpies particularitats a l'hora d'escollir els seus representants al Parlament Europeu.
“Aquesta vegada voto” és una campanya que el Parlament Europeu va posar en marxa l’1 de juny per involucrar les persones en la democràcia europea i, en concret, en les properes eleccions europees del 23-26 de maig de 2019. Es tracta d’una iniciativa pensada sobretot en promoure la participació dels joves, dels quals només el 26% van votar a Espanya a les eleccions europees celebrades el 2014.

Aquesta vegada voto

26/05/2019

Voluntaris de tota Europa estan posant en marxa una campanya de base per aconseguir que més gent s'impliqui en les eleccions europees i animar el major nombre possible de persones a votar.
El Parlament Europeu proporciona dades i xifres clau actualitzades sobre la Cambra i el procés electoral.
L’activitat de la vuitena legislatura del Parlament Europeu finalitzarà el 18 d'abril de 2019. En una votació directa que tindrà lloc entre els dies 23 i 26 de maig, els ciutadans dels 27 Estats membres de la UE escolliran 705 diputats per constituir el nou Parlament.
La propera primavera, centenars de milions de ciutadans triaran un nou Parlament Europeu. La ciutadania de la UE analitzarà els candidats i els seus programes abans de prendre decisions que donaran forma al futur del nostre continent i del nostre paper al món durant els propers anys. La Unió Europea, un projecte únic comú basat en la cooperació pacífica, es veu amenaçada pels qui desitgen destruir el que hem aconseguit junts.