skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Dijous 9 de desembre, commemorem a Barcelona el premi Sàkharov 2010 a Guillermo Fariñas

 • A les 18h00 'Lluita per la llibertat d'expressió a Cuba, l'exemple de Guillermo Fariñas' al Col·legi de Periodistes de Catalunya amb els periodistes dissidents cubans Ricardo González Alfonso i Julio César Gálvez
 • A les 21h00 concert gratuït 'Rumba pels drets humans' amb els Sabor de Gràcia a l'Espai Jove La Fontana
 • Amb el concert s'inaugurarà al centre juvenil l'exposició 'Premi Sàkharov 1988-2010' que s'exhibirà fins el 15 de desembre, data en què tindrà lloc a Estrasburg la cerimònia de lliurament del premi d'enguany a Guillermo Fariñas

Amb ocasió del Dia Mundial dels Drets Humans, el 10 de desembre, i del lliurament del premi Sàkharov a la llibertat de consciència, que anualment dóna el Parlament Europeu i que serà atorgat el 15 de desembre en sessió plenària a Estrasburg, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona organitza el dijous 9 de desembre un debat sobre la llibertat d'expressió a Cuba al Col·legi de Periodistes de Catalunya i un concert pels drets humans amb el grup Sabor de Gràcia a l'Espai Jove La Fontana.

Debat al Col·legi de Periodistes de Catalunya: 'Lluita per la llibertat d'expressió a Cuba, l'exemple de Guillermo Fariñas'

L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb la col·laboració de Reporters Sense Fronteres, organitzen a les 18.00hores a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes (Rbla. Catalunya 10, pral.) la taula rodona 'Lluita per la llibertat d'expressió a Cuba, l'exemple de Guillermo Fariñas', amb els periodistes dissidents cubans Ricardo González Alfonso i Julio César Gálvez. Intervindran l'ex corresponsal de TVE a l'Havana Vicenç Sanclemente i la secretària general de Reporters sense Fronteres, Rosa Massagué. Moderarà Vicens Lozano, redactor de la secció d'Internacional de Televisió de Catalunya. Entrada lliure. No es requereix confirmar assistència.

 

Concert 'Rumba pels drets humans', amb els Sabor de Gràcia a l'Espai Jove La Fontana

Rumba catalana pels drets humans amb els Sabor de Gràcia. El grup barceloní, una de les referències de l'escena rumbera, oferirà l'espectacle "20 x Gato" a l'Espai Jove La Fontana a les 21.00hores. Entrada gratuïta. Aforament limitat.

La música popular d'arrels gitanes dels Sabor de Gràcia neix a Barcelona a mitjans dels anys cinquanta fruit de la confluència de dues tradicions musicals: la flamenca i l'afrocubana.

 

Exposició 'Premi Sàkharov 1988-2010'

Just abans del concert s'inaugurarà una exposició al centre juvenil on es repassa quins han estat els guanyadors del premi Sàkharov al llarg de seva història des que es va atorgar el guardó per primer cop, el 1988, al també guanyador del premi Nobel de la pau en 1993, Nelson Mandela. L'exposició s'exhibirà fins el 15 de desembre.  L'entrada és lliure.

 

Premi Sàkharov, dijous 9 de desembre

Taula rodona: 'Lluita per la llibertat d'expressió a Cuba, l'exemple de Guillermo Fariñas'

 • Hora: 18h00
 • Lloc: Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes // Rambla Catalunya 10, pral.
 • Entrada lliure // Aforament limitat

Concert: 'Rumba pels drets humans', amb Sabor de Gràcia

 • Hora: 21h00
 • Lloc: Auditori de l'Espai Jove La Fontana // Gran de Gràcia, 190-192
 • Entrada gratuïta // Aforament limitat

Exposició 'Premi Sàkharov 1988-2010'

 • Inauguració: 20h30
 • Exhibició: Del 9 al 15 de desembre de 2010
 • Lloc: Espai Jove La Fontana // Gran de Gràcia, 190-192
 • Entrada lliure
 

Premi Sàkharov

El 1988, el Parlament Europeu va instituir el premi Sàkharov a la Llibertat de Consciència per distingir aquells que lluiten contra l'opressió i la injustícia. El premi es concedeix cada any a una persona o a una organització internacional que, tal com va fer el físic nuclear rus Andrei Sàkharov, premi Nobel de la pau el 1975, s'hagi distingit en la defensa dels drets humans. L'ONG russa Memorial, l'activista polític xinès Hu Jia, Reporters Sense Fronteres, la líder opositora birmana Aung San Suu Kyi, l'ex secretari general de Nacions Unides Kofi Annan o Nelson Mandela, han estat alguns dels guardonats al llarg d'aquests més de vint anys de vida del premi. En l'edició d'enguany, els eurodiputats han decidit lliurar-lo al dissident cubà Guillermo Fariñas.

 

Per a més informació, gestió d'entrevistes i consultes:

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Sergi BARRERA
Tel.: +34 93 272 20 44
Mòbil: +34 679 896 498
E-mail: sergi.barrera@europarl.europa.eu
www.europarlbarcelona.eu