skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 
17/01/2014

Eleccions Europees 2014: l’augment de la xenofòbia i els moviments euroescèptics a Europa

  • Seminari internacional a Barcelona, organitzat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya en col·laboració amb Open Society Initiative for Europe

El proper divendres, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya organitza un workshop internacional a Barcelona en col•laboració amb l’Open Society Initiative for Europe. En el marc del seminari, s’abordarà la correlació existent entre la crisi econòmica europea, la cobertura que se n’ha fet per part dels mitjans de comunicació i l’augment dels moviments xenòfobs i euroescèptics a la Unió Europea. Comptarà amb representants del Parlament Europeu, del món acadèmic i de mitjans de comunicació catalans i de diferents països europeus, cosa que permetrà reunir els actors involucrats i proporcionar una anàlisi de les dinàmiques vigents. Els participants abordaran les diferents activitats desplegades per les institucions europees per a la lluita contra la xenofòbia i l’euroscepticisme i la cobertura que han rebut per part dels mitjans a Europa. En aquest sentit, debatran sobre l’existència de correlacions entre la cobertura mediàtica, els comportaments electorals i la xenofòbia, i analitzaran com els mitjans europeus han abordat la crisi econòmica.

L’objectiu del seminari és incloure els diversos punts de vista i prendre en consideració un ampli ventall de percepcions dels diferents àmbits, de cara a les eleccions europees del mes de maig de 2014.

El seminari internacional es realitzarà, a porta tancada, en forma de diàleg obert entre els experts acadèmics i representants polítics, tots amb experiència sobre el tema del debat, juntament amb periodistes o representants de mitjans de comunicació de diferents països de la UE. L’acte, al qual s’assisteix per invitació, estarà dividit en les quatre sessions següents:

  • Xenofòbia – la propera gran amenaça a Europa?

Presentaran el tema Peter Kellner, president de YouGov i Lila Caballero, investigadora a Counterpoint, moderats per Peter Matjašič, coordinador de projectes a Open Society Initiative for Europe.

  • Controvèrsia: la culpa és de la premsa?

Abordaran aquesta qüestió Péter Krekó, director de Political Capital Institute Hungary; Kyriakos Chatzistefanou, periodista a diferents mitjans grecs i a The Guardian i director cinematogràfic, i Xavier Mas de Xaxàs, periodista, secció Internacional de La Vanguardia. En aquesta ocasió, el debat estarà moderat per Wilfried Rütten, director de l’European Journalism Centre.

  • El Parlament Europeu i el populisme

Raül Romeva, membre del Grup dels Verds/Aliança Lliure Europea del Parlament Europeu, i Marley Morris, investigadora a Counterpoint, explicaran les actuacions de l’Eurocambra i l’entorn polític en aquest àmbit, moderats per Rosa Massagué, membre de l’APEC i periodista a El Periódico.

  • Projeccions de cara a les eleccions al Parlament Europeu: repercussions de la xenofòbia i l’euroescepticisme – escenaris

Aquest tema el tractaran tots els participants, incloent-hi Ricard Zapata-Barrero, professor acreditat a la UPF, Carme Colomina, investigadora principal del Cidob, periodista i cap d’Internacional del diari Ara, David Casablancas, periodista de Catalunya Ràdio i director del programa Mapamundi, Milagros Pérez Oliva, redactora en cap d’opinió del diari El País, Teresa Carreras, periodista i presidenta de l’APEC, i Marc Vidal, periodista i cap d’Internacional del diari Ara, moderats per Albert Royo, secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya.

 

Eleccions Europees 2014: l’augment de la xenofòbia i els moviments euroescèptics a Europa

  • Data: Divendres 17 de gener de 2014
  • Lloc: Open Society Initiative for Europe (C/Elisabets, 24)

Més informació:

Pàgina web de Diplocat >>
 

Contactes

Oficina del Parlament Europeu a Barcelona

Tel.: +34 93 272 20 44
E-mail: epbarcelona@europarl.europa.eu

www.europarlbarcelona.eu
@Europarl_CAT