skip to content
 
 
Oficina d'informació a BarcelonaInauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
Inauguració de l'Oficina a Barcelona el 14/03/2002
 

Agenda 2011

Estels de la Unió Europea.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Càtreda Jean Monnet del professor Garzón Clariana, amb la col·laboració de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i la Fundació Catalunya Europa, organitzen divendres 25 de març, de 9.00 a 14.00 hores a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), la jornada 'La iniciativa ciutadana a la Unió Europea'. Intervindran els eurodiputats Zita Gurmai (Hongria, S&D), co-ponent de la iniciativa legislativa ciutadana al Parlament Europeu, i Oriol Junqueras (Verds/ALE), i el president de la comissió d'Acció Exterior i de la Unió Europea del Parlament de Catalunya, Ernest Maragall, entre d'altres personalitats i experts. Aforament limitat. Confirmar assistència.
Estels de la Unió Europea.
L'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, FERRMED i l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya, organitzen demà, divendres 25 de febrer, de 09h00 a 12h00 a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90), la jornada "El Corredor Mediterrani, estació Brussel·les", amb la participació del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el secretari general de FERRMED, Joan Amorós, representants del sector i eurodiputats catalans. Aforament limitat. Confirmar assistència.
Estels de la Unió Europea.
L'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC) convoca, amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, la primera edició del Premi de Periodisme No Sexista, obert als estudiants de Ciències de la Comunicació a les universitats catalanes. L'objectiu d'aquest certamen és promoure la presència de la perspectiva de gènere i del llenguatge inclusiu en l'exercici de la professió periodística per part dels informadors del futur. Termini presentació candidatures: 24 d'octubre de 2011.
Estels de la Unió Europea.
Un any més, l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu a Barcelona col·labora amb les Nits d'estiu al jardí del Palau Robert. Dijous 28 de juliol a les 22h30 es projectarà gratuïtament en versió original subtitulada en català la pel·lícula alemanya 'Die Fremde', de la directora Feo Aladag, guardonada amb el Premi LUX de cinema 2010 del Parlament Europeu.
Estels de la Unió Europea.
L'eurodiputat Santiago Fisas (PPE) presentarà dimarts 26 de juliol a les 12h00 a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Passeig de Gràcia, 90), el projecte d'informe d'iniciativa sobre la dimensió europea a l'esport, del qual n'és ponent. El text serà votat per la comissió parlamentària de Cultura i Educació a l'octubre i sotmès al vot del ple al novembre a Estrasburg. Amb l'entrada en vigor del Tractat de Lisboa l'esport esdevé nou àmbit de competència on podrà intervenir-hi la Unió Europea. L'acte serà introduït per l'atleta Jesús García Bragado.
L'equip LLOR1 del centre educatiu Fundació Llor, de Sant Boi de Llobregat, ha guanyat la XVII edició del concurs Euroscola, centrat en l'Any Europeu del Voluntariat i celebrat entre l'14 de febrer i el 14 d'abril, a l'haver obtingut la millor puntuació de tota Espanya. El concurs Euroscola està destinat a joves entre 15 i 18 anys estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), Batxillerat o Cicles de Formació Professional de Grau Mitjà a centres educatius espanyols. Aquest divendres a migdia els alumnes rebran el premi Euroscola 2011 de mans dels eurodiputats Maria Badia (S&D) i Ramon Tremosa (ALDE) a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90).
Estels de la Unió Europea.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i la Fundació CatDem organitzen divendres 10 de juny, de 10.00 a 12.00 hores a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), el debat 'Cap a unes eleccions europees amb llistes transnacionals', amb l'eurodiputat britànic Andrew Duff (ALDE), ponent de l'informe d'iniciativa pel qual es proposa poder elegir 25 eurodiputats addicionals de llistes transnacionals europees. Aquest informe sobre la reforma electoral del Parlament Europeu va ser aprovat en comissió parlamentària el 19 d'abril i serà votat en la sessió plenària que se celebrarà a Estrasburg al juliol, del 4 al 7. Aforament limitat. Confirmar assistència.
Estels de la Unió Europea.
El periodista Martí Anglada (Girona, 1949) rebrà el dijous 9 de juny el Premi Ernest Udina a la trajectòria europeista, que concedeix en la seva sisena edició l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya (APEC) amb el suport de l'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. Lliurarà el guardó Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya (1980-2003).
Estels de la Unió Europea.
El Parlament Europeu i la Universitat de Vic organitzen el divendres 27 de maig durant tot el matí la jornada de formació per a estudiants d'Empresa i Comunicació "El Parlament Europeu a la Universitat de Vic", a l'aula Segimon Serrallonga (Campus Torre dels Frares). La trobada comptarà amb la participació dels eurodiputats Ramon Tremosa (Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa) i Oriol Junqueras (Verds/Aliança Lliure Europea); el portaveu del Parlament Europeu i director de mitjans, Jaume Duch; i dels comunicadors Martí Anglada i Antoni Gutíerrez-Rubí.
El dilluns 9 de maig, Dia d'Europa, l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona oferirà la projecció gratuïta i en versió original subtitulada al català (VOSC) als VERDI PARK (C/ Torrijos, 49, Barcelona) de la cinta guanyadora del premi LUX de cinema del Parlament Europeu 2010: 'Die Fremde', de la directora alemanya Feo Aladag.
© Castellers de Gràcia
L'Oficina del Parlament Europeu i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona celebraran el dilluns 9 de maig, a les 13h, el Dia d'Europa a la seu de les institucions europees a Barcelona. La celebració institucional comptarà amb les actuacions dels Castellers de la Vila de Gràcia i del Quartet de Trombons de Barcelona, que interpretarà l'Himne d'Europa, la novena simfonia de Beethoven. Amb ocasió del 25è aniversari de l'adhesió d'Espanya a la UE, es retrà homenatge als primers eurodiputats catalans, recentment guardonats amb la Creu de Sant Jordi.
Estels de la Unió Europea.
L'Oficina del Parlament Europeu, la Representació de la Comissió Europea i El Periódico de Catalunya, organitzen dimarts 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a les 19.00 hores a l'Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona (Pg. Gràcia, 90), la presentació dels resultats de l'Eurobaròmetre sobre dones i lideratge, seguit del debat 'Dones i Europa, lideratges femenins a Catalunya'. Intervindran la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, i la defensora de la Igualtat de El Periódico de Catalunya, Eva Peruga. Aforament limitat. Confirmar assistència.
L'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Catalunya Europa, amb la col·laboració del Diari de Terrassa i el Consell Català del Moviment Europeu, organitzen el dilluns 21 de febrer a les 19h00 a la Sala Fòrum del Diari de Terrassa (Vinyals, 61) el Fòrum Ciutadà "Europa: solucions i propostes per a sortir de la crisi", amb eurodiputats i representants dels partits polítics catalans. Entrada lliure. Es prega confirmar assistència.